Trysil

Al halverwege de middag arriveerde ik in Trysil. De afgelopen dagen haf ik erg fraai zonnig weer, maar ook heldere koude nachten.

Omdat mijn route door nogal afgelegen gebied met veel fraaie natuur voert houd ik het tempo er goed in. De afgelopen dagen waren erg mooi maar ook zwaar, de eerste twee nachten heb ik in het bos geslapen. Wat me wel tegenvalt is dat de campings die ik af en toe bezoek altijd vlakbij de autoweg liggen waardoor het pas laat stil is. Tevens kan ik hier niet zoals in het binnenland van Zweden echt stille weggetjes vinden. Echter zijn de wegen ook niet erg druk en de meeste mensen rijden rustig hier.

Gisteren fietste ik een aardig onbewoond stukje van Zweden binnen met wederom fraaie natuur: lage bergen en meertjes. Ook worden de kleuren nu wat meer geel. Gisteren had ik voor een tweede keer deze tocht een lekke voorband. Dit keer kon ik de oorzaak vinden: een klein stukje glas dat door het dikste stuk rubber profiel was gedrukt. Het verbaaste mij dat dit met de stugge Marathon XR banden mogelijk was. Ik plakte de band ter plekke en monteerde een reserve binnenband zodat de andere band kon drogen. Gelukkig had ik thuis extra bandenplakkers gekocht, maar de lijm begint ook op te raken. Ook de spuitbus met ketting smeermiddel is bijna leeg. Zo blijf ik mooi bezig maar ik kan nog steeds lekker verder fietsen.

In Trysil sta ik op een camping en volgens de eigenaar zou het de komende tien dagen mooi weer worden. Ze raadde de historische plaats Roros aan te bezoeken en deze plaats ligt ook op mijn geplande route naar Trondheim. Ik verwacht over zo’n vijf dagen in Trondheim te arriveren.

1 thought on “Trysil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *