Aalborg

Vanmiddag arriveerde ik in Aalborg. Gisteren fietste ik van Silkeborg naar een klein plaatsje iets voor Rebild, volgens mij heette het Nysum. Het is al twee dagen erg zonnig weer. Toen ik bij dit plaatsje rond zeven uur ’s avonds arriveerde en ik naar de plek fietste waar de camping volgens mijn gps apparaat zou liggen, kwam ik bij een vaag onverhard pad uit waar enkele mensen stonden. Ze vroegen wat ik wilde en ik vroeg of hier een camping zou liggen. Die was hier niet. Ik vroeg of er een meertje achter de heuvel lag zoals mijn gps aangaf en dat was juist. Of ik hier mijn tent wilde neerzetten vroeg de man. Ja dat leek mij wel een goed idee, en dat was geen probleem. Ik heb hier heerlijk rustig geslapen. Toen het schemer werd arriveerde een hele grote groep Vogels, ik zou niet weten wat voor soort, misschien zwaluwen? die met honderden door elkaar boven de vijver gingen vliegen met een boel lawaai. Vervolgens gingen ze allemaal naar het riet om daar veel lawaai te maken. Het was een bijzonder spectakel om mee te maken. Toen het donker was werd het helemaal stil.

Het koelde deze nacht behoorlijk af waardoor ik een deel van de nacht wakker ben gebleven. Ik had geen zin om kleding aan te trekken want ik had de slaapzak helemaal dicht geritst, achteraf had ik dit beter wel kunnen doen. Vanochtend ben ik door een fraai bos gefietst waar ik enkele bijzondere paddestoelen zag. Daarna kwam ik langs heuvels waar heide op groeide, het was een soort dal en het was erg mooi om door te fietsen. Daarna fietste ik langs een erg mooi stroompje. Hier was een schoolklas en de kinderen vroegen waar ik vandaan kwam. Ze waren erg verbaasd dat ik per fiets uit Nederland kwam.

Daarna werd de route wat saaier, maar ik herkende niets uit een vorige tocht naar Aalborg. Toen ik in Aalborg arriveerde was het erg zonnig en warm weer en er waren erg veel mensen buiten. Ik vond deze hectiek niet echt aangenaam na de rustige route van vandaag. Ik heb de tent op een camping iets buiten de stad opgezet en heb daarna een extra SD kaartje met een capaciteit van 32 GB gekocht. Het 16 GB kaartje dat ik van huis had meegenomen is reeds vol! Dat komt omdat ik sinds deze vakantie veel foto’s in bracket mode schiet en dat levert 3 foto’s per keer op. Tevens wordt van ieder beeldje / belichting zowel een RAW als JPG afbeelding gemaakt. Dat zou totaal op 15 MB per foto neerkomen, dus dat gaat erg hard. Het was nog wel even een gok om het 32 GB kaartje te kopen want volgens de tamelijk onvriendelijke verkoopster kon ik niet mijn geld terug krijgen indien het kaartje niet in mijn fotocamera zou werken. Na een check op internet besloot ik het er maar op te wagen en het kaartje lijkt goed te werken.

Vanavond bezocht ik een internetcafe maar de eigenaar had het zo te zien erg druk met het virtueel neerknallen van mensen. Ik vind schietspellen een vrij Trieste vrijtijdsbesteding en toen ik de man vroeg of ik ook foto’s op DVD kon branden of kon uploaden was het antwoord: no download no upload no DVD only internet 20 DKR per hour. Ik besloot hier maar weer weg te gaan, dit is toch wel het meest klant onvriendelijke internetcafe dat ik tot nu toe heb bezocht. Ik zit nu in de bibliotheek van Aalborg maar ik kan hier helaas geen personeel vinden om te informeren of ik hier een backup van mijn foto’s kan maken. Ik zou graag een backup maken omdat ik veel naar eigen zeggen fraaie foto’s heb gemaakt die ik niet graag verlies.

Ik moet hier ook beslissen of ik naar Zweden ga of dat ik naar Noorwegen ga. Hier stoppen doe ik waarschijnlijk nog niet. Een oude Deense fietser raadde mij Noorwegen af, Noorwegen was niets en ik moest naar Zweden. De reden zou de vele regen in Noorwegen zijn en ook de hoge prijzen. Toch neig ik momenteel naar Noorwegen, en dan ook de zware route die ik eigenlijk voor mijn twee weken eerder geplande vertrek per ligfiets had gepland. Ik heb nu de gok genomen om uberhaupt op fietsvakantie te gaan, en voor de zekerheid per bukfiets omdat ik de knieklachten relateer aan het ligfietsen, iets wat ik nog moet uitzoeken als ik thuis ben, en deze gok is goed gegaan. Daarom denk ik nu ook de gok te nemen naar het ruigere Noorwegen te gaan, de route die ik hier heb uitgezet bevat vrij veel stevige klimmetjes.

Overigens lijkt het er op dat de gps het weer goed doet sinds gisterochtend. Toch zal ik misschien op papieren kaarten over moeten stappen omdat ik toch wel om de dag de batterijen moet opladen. Dit blijkt toch wel een nadeel van dit systeem te zijn – voor een volgende keer zal ik een lader via de naafdynamo gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *