Silkeborg

Vandaag heb ik het iets rustiger aan gedaan en ben via een fraaie route naar Silkeborg gefietst. Vandaag was het bewolkt maar droog, dus aangenaam fiets weer.

Dit keer ervaar ik Denemarken als veel boeiender dan de afgelopen keer. Wat de reden hiervan is weet ik niet maar misschien dat de toeristische kust met warm weer vooral niet aangenaam voor mij is. Het landschap in het binnenland vind ik een stuk afwisselender.

Op de gok kocht ik een blok Deense kaas en die blijkt goed te smaken. Het is een bijzondere vrij sterke smaak.

Verder heb ik hier weinig communicatie met de mensen, vergeleken met de Duitsers zijn Denen aardig gesloten. Maar wel erg rustig en fiets vriendelijk in het verkeer.

Wat ook een verademing is is de fiets infrastructuur: fietspaden van strak asfalt. Na het gehobbel in Duitsland is dat wel fijn.

Vandaag merkte ik dat er twee plastic onderdelen van het klik systeem van mijn voortas weg zijn waardoor de klemmen een te grote diameter hebben tov de tassendrager stangen. Afgezien van iets meer gerammel blijft de tas wel vast zitten. Ook valt er regelmatig een onderdeel van mijn foto statief af, maar dit was ook een erg goedkoop exemplaar. Het statief komt overigens goed van pas bij de geringe hoeveelheid licht overdag.

Morgen fiets uk verder richting Aalborg maar dat haal ik waarschijnlujk niet in een dag.

1 thought on “Silkeborg

  1. Beste Jeroen,

    Goed om te horen dat het goed gaat. Gebied rond Silkeborg is erg mooi, met de meren en bossen. Mbt mijn knieprobleem. Het is ontstaan na het skien, maar ik weet niet zeker of dat de oorzaak was. Ik – hoop – had veel last met lopen, en dan ook nog met name de trap op en af. Volgens de fysiotherapeut is er sprake van een ontspoorde knieschijf als gevolg van het niet goed werken van de vastus medialis. Dit is de spier aan de binnen en bovenkant van je knie. Als gevolg hiervan wordt de knieschijf niet in zijn spoor gehouden. Toen ik voor de eerste keer oefeningen kreeg, kon ik bepaalde oefeningen helemaal niet doen. Ik kon de spier niet aansturen. Inmiddels gaat dat gelukkig beter, maar nog niet goed genoeg om weer in de bergen te kunnen lopen met rugzak. Dus ik train zo vaak mogelijk. Met fietsen had ik relatief weinig last. Het viel mij op dat ik met name in heuvelachtig en zwaarder gebied eigenlijk alleen maar minder last kreeg. Ik blijf oefenen en hoop over een paar maanden weer helemaal pijnvrij te zijn, ik hoop het ….

    Succes verder op je tocht! Ik lees graag, en zie vast wel wat foto’s binnenkort.

    Groeten Wilco – De Bak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *