Toch nog op fietsvakantie

Afgelopen maandag besloot ik met veel twijfel vanwege aanhoudende knie klachten toch per fiets naar Scandinavie te vertrekken. De drie dagen voor vertrek had ik niet gefietst en de irritatie bij de rechter knie nam toe.

Maandag fietste ik naar Leer in Duitsland. Ik fietste fraai langs de Eems, dit is bekend gebied. Het was de eerste nacht behoorlijk koud, met kleding aan moest de slaapzak rits helemaal dicht. Deze slaapzak is dus ongeschikt voor winterkamperen.

De volgende dag fietste ik langs een onverwacht fraaie zelf gemaakte route langs de Jumme naar Wilhelmshaven. Er was veel te zien: oede kerkjes, kasteeltjes, een erg fraai oer bos, keekhoven, meanderende rivieren en de waddenkust. Het weer was ook erg goed, iedere dag zon.

op dag twee voelde de knie slecht aan ondanks het lage tempo en kleine dagafstanden. Op dag drie voelde het opeens veel beter aan maar begon mijn rechter voet geireiteerd aan te voelen. Ook het rechter onderbeen voorzijde voelde stijf aan. Ik wantrouwde mij zeer soepele schoenen en kocht in Bremerhaven zonder lang nadenken een paar stevige hoge lederen wandelschoenen. Na een halve dag gebruik van deze vrij lompe schoenen waren de vietklachten verdwenen. Echter zweet je bij deze temperaturen wel sneller in deze schoenen.

Het stuk na Wilhelmshaven was saaier. Via Schleswig en Flensburg ben ik vandaag naar Aabenraa in Denemarken gefietst. Gisteren fietste ik 137 kilometers dus het gaat weer de goede kant op. Helaas daarna ondanks fietsbroek wel huid irritatie tusaen mijn benen. Vandaag een tweede fietsbroek in Flensburg gekocht want het lukt niet on dagelijks te wassen en te drogen. Hopelijkt komt dit problewm ook goed.

Verder gaat mijn Canon fotocamera ook steeds vreemder doen: regelmatig wil hij niet aan omdar hij meent dat de accu die nig niet leeg is opbieuw opgeladen moet worden. Ook klapt de lens soms uit maar blijft het scherm zwart.

Het vervelendste is dat vandaag mijn Garmin oregon 450 gps apparaat van slechts 2,5 jaar oud ophield met normaal functioneren: als ik fiets zie ik regelmatig geen kaart maar een blauw scherm. Ook krijg ik bij herstarten vreemde meldingen te zien over een receiver en niet ondersteunde apparaten. Vanmiddag kreeg ik een statysscherm te zien met technische info en daarna animaties mer kleurpatronen. De dagafstand wordt niet meer bijgehouden en er worden er veel onjuiste rechte track lijnen getekend. Vandaag zou ik 12377 kilometers hebben afgelegd.

Ook de rits van mijn portemonnee is stuk zodat het muntgeld er steeds uit viel dus kocht ik vandaag een nieuwe. Wat mij stoort is dat veel producten gemaakt zijn om binnen korte tijd weer weg te gooien. De ritssluiting van mijn nieuwe Haglofs jas werkt ook erg matig. Als dit niet snel verbeterd breng ik de jas terug. Ook is een GP aa batterij door kortsluiting doorgebrand. Deze dure batterijen hebben een papier-achtige afsluiting die snel loslaat. Ik denk dat hierdoor de kortsluiting is ontstaan. Ik vraag mij nu af hoe ik deze batterijen veilig kan bewaren.

Met mij gaat het gelukkig behoorlijk goed, afgezien van de geirriteerde huid. Ik fiets nu verder naar noord Denemarken waar ik zal beslissen per trein naar huis te gaan, of per boot naar Noorwegen over te steken, of om per boot naar Zweden over te steken.

7 thoughts on “Toch nog op fietsvakantie

 1. Dat is weer een goede tocht. Fijn dat het redelijk gaat met je knie. Mijn eigen knieproblemen lijken ook te verminderen bij wat zwaardere tochten, maar bijna elk knieprobleem is anders, doe voorzichtig. Geniet van je tocht. Mooi weer gewenst en geniet!

 2. Je kan foto’s maken van de foutmeldingen op het scherm van de garmin. Dan kan je thuis googlen wat er met de garmin aan de hand is. Misschien is het een slecht soldeerpuntje wat gesoldeerd kan worden. Of misschien zijn er bitjes van de firmware onbetrouwbaar geworden, en kan dat gefixt worden door de firmware opnieuw te flashen.

  • Bedankt voor de ideeen ik heb inmiddels de foutmelding opgezocht het lijkt op vocht bij usb connector / corroderen pinnen. Bij inspectie binnenkant rubberen usb connector afsluit lip zag ik kleine condens druppels. Gedroogd met papier zonder succes. Er wordt over schuren contacten geschreven maar ik ga ivm garantie? er niet aan prutsen. Stekker aantal keer in – uit pluggen had geen effect. Overigens deugt deze afsluiting niet: gisteravond goed gesloten, vanavond was hij los… Ik heb van alle rare schermen foto’s gemaakt.

 3. De batterij van de canon camera maakt misschien slecht contact met de batterijcontacten van de camera.

  Je kan de contacten van de batterij en de contacten van de camera schoonmaken met een wattenstokje met alcohol, spiritus zal ook wel gaan.

  Of je kan een stukje papier / dun karton tussen de batterij en het deurtje van het batterijvak doen om de batterij iets beter tegen de batterijcontacten die in de camera zitten aan te drukken.

  Kapotte electronica niet weggooien, misschien kan er eenvoudig iets aan gedaan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *