Trainingstocht naar Haren en Meppen

Vandaag besloot ik maar een stukje te fietsen met de rechtop fiets. Tot Haren voelde ik rondom de rechter knie nog wat stijfheid, die daarna verdween en niet meer terug kwam. Bij de Dankernsee nam ik een pauze aan het strand om wat te eten. De knie voelde duidelijk beter aan dan afgelopen tocht. Nog niet 100%, maar er lijkt toch verbetering in te zitten.

Het was een standaard trainingsrondje dat ik op laag tempo heb gereden, met de ligfiets rijd ik zo’n 5 km/uur sneller, maar ik ben nu al blij als ik het nivo van 80 km/dag haal. Op laag tempo kom je er ook wel.

Verder was het geen bijzondere tocht, de koffie in Meppen smaakte nergens naar en de vrouw in de bakkerij was niet erg spraakzaam. Ook kreeg ik nog twee regenbuien over mij heen maar ’s avonds klaarde het op en was het ontspannen fietsen langs het nieuwe Koning Willem Alexander kanaal. (hoe bedenk je het…) Maar dat kanaal is leuk om langs te fietsen. Het voelt niet bepaald zomers meer, het voelt meer als herfst. Het wordt voor mijn gevoel ook al snel donker.

Ik doe inmiddels ook wat oefeningen om de spieren boven mijn rechter knie te trainen. Ik hoop snel weer voldoende hersteld te zijn om op fietsvakantie te kunnen.

Total distance: 85840 m
Total time: 06:50:47
Download

2 thoughts on “Trainingstocht naar Haren en Meppen

  1. Misschien kan je eens een roeifiets proberen? Is minder belastend voor je knieƫn, doordat je veel meer spieren gebruikt en op die manier de krachten verdeelt.

    • Hallo Piet,

      bedankt voor je tip, ik vind het een heel goed idee. Ik heb al eens naar roeifietsen gekeken, uit nieuwsgierigheid. Het spreekt me wel aan. Ik wil het toch eens gaan proberen in de toekomst. Ook het trainen van je bovenlichaam lijkt mij mooi meegenomen.

      groeten, Jeroen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *