Opnieuw naar de Eems

Gisteren ben ik pas laat vertrokken voor een tochtje met de ligfiets. Het is nog steeds te warm voor mij dus fiets ik tegenwoordig vooral ’s avonds en ’s nachts.

Aan de Eems bij Haren ontdekte ik enkele kunstwerken die ik nog niet eerder had opgemerkt. Vooral de zeilboot vond ik mooi, omdat het ook geluiden produceerde. Dit was erg mooi om te horen omdat het op verder helemaal stil was. Het licht was ’s avonds wat rood wat ook bijdroeg aan de bijzondere sfeer. Elders kwam nog een ander mooi geluid vandaan maar daarvan kon ik de bron niet vinden.

In Meppen heb ik een ijsje gegeten en een koffie gedronken. Het was nog opvallend druk in het restaurant om deze tijd. Daarna ben ik op een voor mijn doen hoog tempo naar huis gefietst. De knie voelde goed aan en het fietsen ging erg goed. Bij deze snelheden van 25 tot 28 km/uur kost het wel meer moeite om overstekende dieren te ontwijken: aan de Eems stak een rat over, en tussen Meppen en Schoeningsdorf schoten een aantal hazen vlak voor mijn voorwiel voorbij.

Total distance: 80552 m
Total time: 05:10:11
Download

6 thoughts on “Opnieuw naar de Eems

 1. Jeroen,

  zoals altijd: ik geniet van je foto’s en verhaaltjes!
  Alleen, ik denk dat je foto’s een beetje te rood zijn (‘rotstich’ oftewel een kleurzweem, i.d.g. rood). En dat ligt, denk ik, niet aan het tijdstip waarop ze genomen zijn, maar aan je camera-instelling.

  • hoi Theo,

   bedankt voor je reactie, goed om te horen dat de foto’s en verhalen gelezen en bekeken worden.

   Over het rood in de foto’s: ik bewerk de foto’s soms behoorlijk na. Dat hangt af van de foto: soms vind ik het leuk om er een HDR van te maken, waarbij ik in het geval van foto #17 van het afgelopen verslag (het tandwiel op de zeilboot) ook nog even flink de kleurverzadiging vergroot heb. Soms doe ik geen enkele nabewerking. Kortom, echt een standaard werkwijze heb ik niet. Ik probeer ook niet per se een zo natuurgetrouwe weergave te maken. Als je langs de plaatsen fietst die ik fotografeer kan het best tegenvallen in de praktijk 🙂 Ik vermoed dat het eventuele extra rood in de nabewerking ontstaat, de camera staat meestal op “auto” witbalans wat volgens mij redelijk neutrale kleuren geeft. Ik wil nog wel eens wat blauw uit avond foto’s halen. Ik zal een volgende keer eens kijken hoe het lijkt als ik er wat rood uit haal. Persoonlijk stoor ik mij er niet aan dus laat ik het zo. Maar niettemin bedankt voor je feedback!

   groeten, Jeroen.

  • Hoi Petra!

   dat zie je goed. Ik neem altijd een tube tandpasta en tandenborstel mee als ik op pad ga, omdat ik vaak zoetigheid eet tijdens mijn fietstochten en omdat ik vorig jaar erg vaak bij de tandarts ben geweest. En omdat het niet teveel weegt 😉

   groeten, Jeroen.

  • Hoi Petra,

   dank je. Het is een beetje een experiment met die filmpjes, de vorigen waren van matige kwaliteit, maar de laatste ging al beter met omzetten. Volgens mij stond er ook een naam van de kunstenaar bij maar die heb ik niet goed bekeken. Als ik er een keer in de buurt ben zal ik eens kijken wie dit gemaakt heeft.

   groeten, Jeroen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *