Ligfiets wedstrijden in Rütenbrock

Vandaag heb ik de ligfiets wedstrijden in Rütenbrock bezocht. Niet als deelnemer maar als toeschouwer. Het was erg warm, de thermometer aan de weg gaf 35 graden Celsius aan. Al op de heen weg voelde ik mij even niet 100% door de hitte. Het is net of ik mentaal onrustig ben met deze hitte en dingen makkelijker vergeet en mij slechter kan concentreren. Om deze reden alleen al was het goed dat ik niet aan deze wedstrijden heb deelgenomen. Tevens is mijn rechter kuitspier nog steeds wat stijf en heb ik geen zin om dit onnodig intensief te belasten. Tevens wilde ik eerst eens rustig aan de zijlijn staan om te kijken of ik in de toekomst eens aan een ligfiets wedstrijd wil deelnemen.

Het eerste halfuur was ik wat aan het klooien met mijn fotocamera omdat ik nog geen ervaring had met het fotograferen van (snel) bewegende voorwerpen. Ik had vooraf al even uitgezocht dat het handig is om een kleine sluitertijd te kiezen dus die had ik maar op 1/1000 s gezet. Omdat ik nog wat wilde inzoomen moest ik een vrij hoge ISO waarde kiezen ondanks het erg zonnige weer. Helaas is mijn camera niet zo snel, hij schiet ongeveer 1 beeldje per seconde. Echter vind ik het wel leuk om met een relatief eenvoudige camera zo goed mogelijke foto’s te maken. Nadeel is wel dat ik vaak vrij veel tijd aan het nabewerken stop.

Ik sprak nog enkele bezoekers en ligfieters waaronder een man die mij van mijn weblog kende. Dat was leuk om te horen.

Rond vier uur ’s middags ben ik weer vertrokken, de races waren toen afgelopen. Het was leuk om eens te bezoeken, het was ook vlak bij huis. Ik overweeg in de toekomst ook eens mee te doen, het enige nadeel is wel dat mijn fiets niet bepaald een lichtgewicht race model is.

Total distance: 35668 m
Total time: 05:28:53
Download

Hierbij een video van de race:

5 thoughts on “Ligfiets wedstrijden in Rütenbrock

  1. Hi Jeroen, ik vind de foto’s mooi hoor! De snelheid is toch wel te zien… .
    Die tandem is wel heel apart!

    En dat warmeweer…. Heel logisch dat je niet meer optimaal functioneert. Dat gaat gewoonweg niet met deze temperaturen; of je moet gefocussed zijn op het rijden van een wedstrijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *