Naar Stadskanaal

Vanavond vertrok ik rond 18:00 uur op de ligger voor een ontspannen fietstochtje naar Stadskanaal. Het was opvallend stil op de weg en in bijna ieder huis zag ik de televisie beeldschermen met groene grasvelden weer. Mij verbaast het hoe lang het massa hysterie al duurt: toen ik op fietsvakantie was werd regelmatig op de camping over het voetbal gesproken. Rond 20:00 uur kwamen de mensen uit hun huizen om o.a. de hond uit te laten. De mensen liepen met oranje kleding en slingers om hun hoofd rond en ook de kinderen waren in oranje gekleed. Het blijft voor mij een merkwaardige toestand.

Ik ga natuurlijk liever zelf bewegen in plaats van kijken hoe anderen bewegen, dus ben ik dit keer naar Stadskanaal gefietst. Hier ligt de museum spoorlijn Musselkanaal – Stadskanaal – Veendam. Het viel mij wat tegen, ik zag in Stadskanaal slechts 1 stoomlocomotief die er behoorlijk verroest uitzag. Het station zag er niet erg historisch uit. Niettemin heb ik er even rondgelopen hoewel ook hier de bekende blauwe verboden-toegang bordjes stonden.

Omdat ik de laatste tijd weer knie klachten heb (vooral de rechter knie) en omdat de rechter kuitspier weer stijf is sinds ik ligfiets heb ik de klik-pedalen voor gewone pedalen vervangen. Het viel mij vandaag op dat de Time ATAC pedalen helemaal geen “free-float” hebben zoals je dat op het internet kunt lezen: een veer drukt de schoen in een gefixeerde positie. Het kan toeval zijn, maar vandaag voelden de knieen goed aan.

Total distance: 72846 m
Total time: 05:02:55
Download

5 thoughts on “Naar Stadskanaal

  1. Hi hi, maar je moet het dan maar zo bekijken: is het extra rustig buiten!

    Wat een machtig mooie foto heb je bovenaan staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *