Helsingoer eindpunt

Vandaag kwam ik na door een saai toeristisch stuk te hebben gefietst aan in Helsingoer.

De laatste tijd begin ik een chronisch slaap tekort op te bouwen waardoor ik mij mentaal slecht voel. De lange dagen, de steeds drukkere campings, de vele radios, de vele concerten met vuurwerk, de kampvuur sessies zorgen er nu voor dat ik vaak pas na 0:00 uur als het stil is in slaap kan vallen terwijl ik graag rond 22:00 uur als het schemer wordt wil slapen. Ik word soms om 5:30 uur al wakker, het is dan al licht. Ik begin er steeds vermoeider door te worden. Deze camping had eigenlijk al geen plaats maar uiteindelijk was het geen probleem. Ook hier speelt de radio.

Ik heb besloten dat het beter is dat ik er nu mee stop. Inspannen lukt wel, maar ontspannen niet. Was ik zoals gepland 3 weken eerder vertrokken, dan was het denk ik beter gegaan. Wat dat betreft was de vakantie in 2009 stukken rustiger en beter. Toen zat ik precies voor de drukte en was het weer ook wat koeler waar ik mij toch beter bij voel.

Het bezoek aan Kopenhagen was geslaagd, dus helemaal voor niets was het traject door Denemarken niet. Verder was vooral het eerste stuk tot Berlijn erg mooi en leuk om te fietsen. Ik denk ook dat Scandinavie inmiddels te bekend begint te worden. Daarom wil ik de volgende keer toch eens een andere kant op fietsen.

4 thoughts on “Helsingoer eindpunt

 1. He Jeroen, wat jammer dat je het niet naar je zin hebt. Maar er zijn toch ook wel gebieden waar het rustiger is?! Ik ben net terug van een rondreisje van nieuweschans naar hamburg en vervolgens via bremen naar wildeshausen en vervolgens naar Meppen. Ik heb over het algemeen heb ik erg rustige campings gehad – veelal stond ik alleen op het tentenveld. Is je dat geen leuk gebied voor jou misschien; kan me het voorstellen. Maar afijn. Hoe ga je terug eigenlijk?

  • Hoi Petra!

   ja jammer maar het zou ook niet goed zijn te lang met vermoeidheid en tegenzin door te fietsen. Het probleem was dat ik mij had ingesteld om het Deense en Zweedse kustgebied af te fietsen en daar begon het voor mij te druk en lawaaiig te worden. Het is rond 5 a 6 uur ’s morgens al licht dus ik zou rond 22:00 uur moeten slapen wil ik genoeg kunnen opladen, en rond die tijd beginnen de meeste mensen op de camping met hun sociale avond zit en drink sessies.

   Ik heb na weer een slechte nacht in Helsingoer met nog een concert en vuurwerkshow en gezellige lawaai buren de volgende dag een trein naar Haren in Duitsland genomen. Ik heb zo’n 12 a 13 uur in de trein gezeten en na 25 km fietsen ’s nachts was ik weer thuis rond 01:30 uur. Het was wel vermoeiend, maar ik ben inmiddels wel een geroutineerde treinreiziger geworden 🙂

   Ik ga nu even rustig nadenken wat ik ga doen; ik heb nog wel wat tijd over en ik heb nog maar weinig gefietst dit jaar.

   Mooie toch heb je gemaakt zo te lezen, ik vind het daar ook een erg mooi gebied, in tegenstelling tot de mensen die ik hier over spreek die vaak liever naar het zuiden met heuveltjes gaan. Ik ben ook wel benieuwd naar de foto’s die je hebt gemaakt!

   groeten, Jeroen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *