Fotograferen en nabewerken

Hoi,

ik besteed tegenwoordig steeds meer tijd aan het fotograferen en het nabewerken van de foto’s. Sinds kort heb ik de Canon Hack Development Kit software geinstalleerd op een SD kaartje. Met deze software kan ik de functionaliteit van mijn fotocamera enorm uitbreiden: de camera krijgt enorm veel extra mogelijkheden en de instellingsbereiken worden flink vergroot. Tevens kun je zelf scripts programmeren met de Lua scripttaal.

Ik liep tegen een aantal beperkingen aan bij mijn fotocamera. Ik heb een camera die reeds vrij veel handmatige instelmogelijkheden heeft voor een compactcamera maar met deze extra software kan ik nu eindelijk nog meer controle uitoefenen op het proces. Het gevolg is wel dat ik nog langer bezig ben met fotograferen en dat mijn compactcamera nu functionaliteiten heeft die je normaalgesproken alleen op veel duurdere fotocamera’s ziet.

2 thoughts on “Fotograferen en nabewerken

 1. Hallo Jeroen, wij hebben vanmiddag (30-nov) van sleen tot emmen met elkaar mee gefietst. Je hebt me je web-side adres doorgegeven en zit nu met veel plezier je foto’s te bekijken. Ik zie dat je ook in het donker fietst en zelfs een tentje meeneemt om tijdens je reis te overnachten. Echt geweldig. Je web-side heb ik opgeslagen onder mijn favorieten, zodat ik je verhalen ook nog kan/ga lezen. Veel fiets plezier, en hoop je nog eens met meer tijd te ontmoeten.

  • Hoi Michel,

   goed om te lezen dat de site interessant is! Ik zal mijn best doen stug door te blijven fietsen en regelmatig nieuwe berichten en foto’s te plaatsen. Ik laat nog wel een keer van mij horen.

   groeten en fietse,

   Jeroen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *