Een bezoek aan Leer

Hoi!

vandaag ben ik weer eens naar Leer gefietst. In januari van dit jaar fietste ik ook naar deze fraaie stad. Ook dit keer begon de dag fris en werd het een zonnige dag. Het was vandaag enkele graden warmer dan de vorige tocht. Het was erg aangenaam fietsweer en toen ik eenmaal nabij Papenburg was bleek dat de snelheid er goed in zat dus besloot ik door te fietsen naar Leer.

In Leer heb ik onder andere een borg bezocht. De middag was te kort om alle bezienswaardigheden te bezoeken en daarom besloot ik slechts enkele dingen te bezoeken en de rest voor een volgende keer te bewaren. In het centrum was het kerstmarkt en er hing een prettige sfeer. Ik heb een kop koffie gedronken en daarna ben ik weer via de Eems in zuidelijke richting gefietst, dit keer steeds aan de andere zijde van de rivier.

Helaas kon ik geen restaurant vinden op de terugweg, in de plaatsjes waar ik doorheen fietste leek alles gesloten. Uiteindelijk heb ik iets boven Ter Apel aan een weg onder een lantarenpaal de alcohol brander aangezet om de keiharde stroopkoeken op te warmen in het pannetje. Ze waren zo hard geworden door de kou dat je ze zo in stukken kon breken. Dit werkte goed want als snel was de stroop vloeibaar. Na het hele pak stroopwafels in een keer achter elkaar opgegeten te hebben besloot ik nog een grote kop koffie te drinken. Ondanks dat er regelmatig een auto voorbij raasde zat ik ontspannen aan de weg onder de lantarenpaal. Ik had de grootste afstand alweer achter de rug en keek terug op een erg aangename fietstocht.

Total distance: 163810 m
Total time: 12:00:03
Download

(meer foto’s van deze tocht volgen binnenkort)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *