Laatste dag in Finland

Hoi!

vandaag is mijn laatste dag in Finland. Ik ben toch mooi nog even twee weken in Finland geweest en heb oude herkenbare en ook een boel nieuwe dingen gezien. En ik heb geplande dingen zoals het kasteel in Savonlinna niet gezien. Ook dat is goed, want dat betekent dat ik een goede reden heb om hier de komende jaren weer naartoe te gaan.

Vandaag heb ik een rustdag in Helsinki. Vanochtend heb ik een record gevestigd met uitslapen: 10:15 uur kwam ik uit mijn tent. Een normaal uitziend persoon kwam op nieuwe wielrenfiets naar mijn tent gereden om te vragen of ik nog bierblikjes had die hij kon inleveren voor geld, want zijn portemonnee had hij verloren. Daarna fietste hij naar een blauwe tent en zette daarna zijn fiets bij het toiletgebouw neer en liep naar de blauwe tent en graaide daar een van de tassen die voor de tent stonden weg. Ik vroeg mij af of ik er achteraan moest of niet. Door het getwijfel was ik laat met mijn reactie maar ik rende er toch maar even achteraan. Hij was helaas al snel verdwenen na het graaien van de tas. Ik meldde het bij de receptie maar die was niet echt geïnteresseerd. Ik besloot maar even naar de blauwe tent te gaan om de eigenaar te informeren. Het was een jong Frans echtpaar dat zo te zien net de tent uit was gegaan en zat te ontbijten. Ik vroeg in het Engels, of ze een tas verloren waren. Ze begrepen mij niet, ze konden alleen Frans. Het blijft voor mij onbegrijpelijk dat Fransen kennelijk geen Engels spreken, ook in het buitenland. Het was nog wel een jong stel. Maar ze waren wel vriendelijk. Uiteindelijk dachten ze dat ik hun tent wilde kopen. Daarna dachten ze, dat ik een van hun tassen had genomen. Daarna begrepen ze het! Een tas ontbrak en het was een tas met lege bierblikjes. Ze bedankten mij vriendelijk en daarna dronk ik mijn koffie op.

Daarna ben ik naar de stad gegaan per metro. In het internetcafé raadpleegde ik wikitravel waar ik ontdekte dat ik op de heenweg in Helsinki het op eilanden gevestigde fort was vergeten te bezoeken. Wat stom, ik had dit vooraf zo goed voorbereid, ook de bezienswaardigheden en nu was ik het vergeten. Gelukkig was het nog maar net middag dus ging ik snel naar de haven waar ik met mijn metro ticket zo de boot op kon naar Suomenlinna, of Sveaborg op zijn Zweeds. Het was prachtig zeer zonnig weer en het was warm. Nadeel was wel dat het licht wat moeilijk was om te fotograferen maar natuurlijk wel bijzonder dat ik op het laatst door een bootkorting een extra rustdag inlas en dan vrij laat ontdek dat ik dit fort bij erg mooi weer kan bezoeken. De bootreis was mooi en het fort op de eilanden was ook erg de moeite waard. Lekker rustig, geen verkeer, op zee vlak voor de kust van Helsinki. Helaas was mijn camera accu bijna leeg dus moest ik vlot fotograferen. Door af en toe te wachten kon ik de accu levensduur wat rekken en heb ik daarna zelfs van Helsinki nog foto’s gemaakt. Ik ontdekte dat er nog een fraaie botanische tuin was en nog een ander fraai gebouw.

Hierbij de foto’s van deze mooie afsluiting van deze tocht. Het was ondanks de wat lager uitgevallen afstand toch een bijzondere en goede tocht. Ik heb veel gezien, en dit keer ook veel leuke mensen ontmoet. Ik wil iedereen bedanken voor de reacties.

no images were found

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *