Einde fietstocht

Hoi!

eergisteren heb ik in Lappeenranta besloten langzaam weer huiswaarts te keren. Hoewel het nog steeds mooi zonnig weer is hier in Finland, wordt het wel wat frisser in de ochtend en avond. Een andere reden is dat op mijn route naar Savonlinna weinig geopende campings zijn, enkele zijn al gesloten. De motivatie om te gaan wildkamperen ontbreekt helaas dit jaar en vandaar dat ik besloten heb Lappeenranta als eindpunt te houden.

Het was een fraaie tocht en de paar extra dagen na Helsinki waren dagen waarin ik veel nieuwe dingen heb gezien, vooral het maritiem museum in Kotka vond ik erg mooi. Lappeenranta zat vol met Russen. Gisteren ben ik per trein naar Helsinki gereisd waar ik een bootreis geboekt heb naar Travemunde. Als ik woensdag zou reizen dan zou ik vijftig procent korting krijgen en dat heb ik gedaan zodat ik vandaag nog een dag heb om Helsinki te bezoeken. Jammer genoeg zijn de bootprijzen wel schandalig hoog als je een eigen hut wilt hebben: 150 euro voor een persoon plus 400 euro voor een eigen hut, dit is de goedkoopste hut, dan nog 30 euro voor de fiets. Met de korting is het de helft en betaal ik 290 euro totaal. Een gedeelde kamer is niet veel goedkoper en ik heb nu even geen behoefte aan gezellige kamergenoten. De goedkoopste optie is een slaapstoel, dat zit bij de persoonsprijs in. Maar ik heb nu geen zin om een nacht lang in een stoel te liggen tussen misschien wel een grote groep mensen. Daarom heb ik maar de dure optie van een eigen hut gekozen. Na zoveel kamperen in de tent heb ik dat wel verdiend vind ikzelf. Vanwege de belachelijk hoge prijzen in Finland heb ik nooit een hut gehuurd omdat de prijzen daarvan meestal tussen de 65 en 100 euro lagen voor een nacht.

Hierbij de laatste foto’s van deze tocht, ze zijn gemaakt op de fietsdag tussen Kotka en Lappeenranta en de laatste dag in Lappeenranta.

no images were found

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *