Rustdag in Kotka

vanochtend besloot ik een rustdag hier in Kotka te nemen. Gisteravond fietste ik het laatste stuk samen met een fietser uit Zwitserland. Hij is zes weken onderweg en houdt een pauze van zijn werk van enkele maanden. Gisteren heb ik 150 kilometer gefietst en morgen zal het weer een vergelijkbare afstand zijn. Daarom leek het mij verstandig vandaag een rustdag te nemen want de camping bevalt ook goed. En aanvankelijk dacht ik dat dit een grauwe oninteressante industriële havenstad zou zijn maar toen ik de touristoffice bezocht ontving ik een grote lading folders en bleek dat hier o.a. een interessant maritiem en historisch museum is aan het water en dit museum is gehuisvest in een erg modern en fraai gebouw. Ik heb eerst van dit gebouw langdurig foto’s gemaakt waarna ik het interessante museum heb bezocht. Vanavond ga ik er weer heen omdat er dan zo te zien een fraaie verlichting is.

Verder is hier nog interessante architectuur maar ik moet even kijken of ik dat vanavond allemaal nog kan bezichtigen. Achteraf ben ik blij dat ik Kotka als rustdag heb genomen.

no images were found

2 thoughts on “Rustdag in Kotka

 1. Hi Jeroen! Bedankt voor je berichtje. Ik heb je wel gemist! Wat is de planning eigenlijk waar je heen gaat? 150 km zeg, heftig hoor. Wel goed om te lezen dat je over het algemeen plezier hebt. Heb je ook al een idee wanneer je teruggaat?
  Groetjes van ons: Wim, Annie en Pt

  • hoi Petra!

   ik heb alleen een lange route naar de Noordkaap gepland maar hoe ver ik kom weet ik eigenlijk nog niet. Ik bekijk het van dag tot dag en heb altijd het ovv als exit mogelijkheid. Ik ben in ieder geval blij dat ik nog even wat verder dan Helsinki ben gefietst.

   groeten, Jeroen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *