Fietsvakantie II

Hoi,

inmiddels heb ik de GPS track (route) op de aparte pagina voor de laatste fietstocht geplaatst. (klik hier) Regelmatig voeg ik nieuwe foto’s toe en het zal nog zeker enkele dagen duren voordat alles geselecteerd en nabewerkt is.

Ik zal op korte termijn opnieuw vertrekken voor een tweede fietstocht. Omdat het been nu weer goed is zal ik proberen de nadruk iets meer op prestatie te leggen en iets minder op recreatief touren. Ik wil in een zo recht mogelijke lijn naar Zweden toe, waarschijnlijk via de bootverbinding Travemunde – Trelleborg. Daarna zal ik dit keer vooral door het binnenland rijden omdat het hier rustiger en leger is – leegte is voor mij altijd de beste omgeving om in te fietsen. Hoe ver ik kom weet ik niet, ik plan dit keer niets want het blijkt dat hoe meer ik plan en fixeer hoe minder er van komt.

Ik ga dit keer weer met fietsschoenen op pad want bij nader inzien moet ik bekennen dat hoewel het fietsen met gewone pedalen en schoenen zeker voordelen heeft, het toch wat meer energie lijkt te kosten om de voeten op de pedalen te houden – vooral als je de bal van de voet op de pedalen wilt plaatsen.

Verder ben ik er vandaag na ongeveer drie jaar passen en zoeken in geslaagd een nieuwe wind – en waterdichte lichtgewicht fietsjas aan te schaffen. Het is inmiddels het 3e Engelse product in mijn fietsuitrusting. De jas zou volgens de specificatie 280 gram moeten wegen, dat is 253 gram lichter dan mijn oude regenjas waar inmiddels wat schimmel in zat en die niet goed ademde en ook niet waterdicht was. De nieuwe jas is ook erg compact op te vouwen tot minder dan 1 liter volume.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *