Åhus

Hoi!

op dit moment zit ik in een bibliotheek in Åhus. Gisteren heb ik een aardig eindje gefietst, zo’n 90 kilometer. Toen ik in Ystad arriveerde heb ik eerst het centrum bezocht. Ystad heeft een fraai klooster en het is een vrij druk bezochte stad.

Omdat mijn batterijlader die via mijn naafdynamo laadt niet betrouwbaar blijkt deze vakantie heb ik hier direct maar een snellader gekocht. Ik had in Duitsland al een tijd gezocht naar een geschikte snellader maar kon geen goed exemplaar vinden. Hier in Ystad vond ik er direct een.

Daarna ben ik via de oostkust omhoog gefietst. Het landschap was erg fraai: heuvels met gras en de vormen van de heuvels waren bijzonder. Ook heb ik stenen in een vorm van een schip bezocht aan de kust.

De weg langs de kust was wel behoorlijk druk, de kaart die ik had gekregen gaf aan dat dit een weg met veel verkeer was en er werd voor fietsers een weg meer landinwaards aangegeven. Toch heb ik i.v.m. de fraaie heuvels en de bezienswaardigheden voor de drukke kustweg gekozen. De Zweden rijden vrij langzaam en rustig dus echt onveilig voelt het niet. Daarnaast was het heerlijk om op vlak en strak asfalt te rijden. De snelheid lag regelmatig rond de 25 tot 30 km/uur. Dat is weer eens wat anders dan de 8 km/uur op de Duitse “fietspaden”.

De woningen in dit gebied lijken veel op Deense woningen. Dit gebied was vroeger onderdeel van het Deense koninkrijk.

Gisteravond heb ik nog een aardig stuk doorgefietst omdat het toen rustig werd op de autoweg en zo kon ik mooi opschieten. Ik wilde mijn tent in het bos plaatsen maar omdat het overal nationaal park bleek te zijn, of prive-terrein met waarschuwingsborden, heb ik om half tien ’s avonds toch een camping genomen. De eerste twee campings was ik voorbij gefietst vanwege de absurde prijzen: omgerekend 22 euro voor 1 persoon met klein tentje per nacht. Toen ik vanmorgen wou betalen bij de receptie bleek deze camping nog duurder: omgerekend 25 euro, en dat is exclusief douche.

Åhus is ook een fraai plaatsje met een erg mooie kerk. Vooral het interieur is erg mooi.

Aanvankelijk vroeg ik mij af of ik Bremen zou halen. Het volgende einddoel werd Rugen en daarna Bornholm. Op dit moment wil ik naar Gotland.

2 thoughts on “Åhus

  1. Ik denk, dat de derailleur kabel enkele drupjes olie nodig heeft. Misschien zit de wrijving in de buurt van het stuurtje, net zoals je wel eens met de achterrem meegemaakt hebt.

    Mooie foto’s. Super dat er geen blessure problemen meer zijn!! Geniet er van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *