Ystad

Hoi,

vanmiddag ben ik in Ystad, Zweden gearriveerd. Ik vond Bornholm wat tegenvallen. Het was nogal veel klimmen en met het warme weer is het benauwend. Het is sinds vertrek op een dag na iedere dag warm en benauwend. Ik vind het weer tot nu toe niet aangenaam. Ook begin ik wat genoeg te krijgen van de toeristische drukte overal. Iedere boot zit vol met mensen en bij iedere bezienswaardigheid lopen toeristen rond. Kerkjes die normaal leeg zijn zijn nu ook vaak bezocht zodat ik vaak lang moet wachten totdat de mensen weg zijn voor een mooie foto.

Tot nu toe vind ik hierdoor de vakantie minder leuk van vorig jaar. Toen vertrok ik eerder en was het veel rustiger. Wellicht heeft het ook met mijn route te maken – steeds langs de kust wat volgens mij altijd meer toerisme aantrekt.

Al ongeveer twee weken gaat het ook niet goed met het balhoofd van mijn fiets. Hij heeft een voorkeurspositie ontwikkeld waardoor het sturen moeizaam gaat. Ik heb geen idee wat voor lager er in zit maar na nog geen 15.000 km valt het mij wat tegen als ik dit vergelijk met mijn Santos fiets die na ruwweg 50.000 km nog steeds zonder problemen rijdt. Ook de shifters vind ik niet goed werken: bij regen, bezwete handen of handen met zonnebrand creme krijg ik onvoldoende grip op de shifter zodat ik soms niet of nauwelijks kan schakelen. Dat is erg onhandig in een heuvelachtig landschap. Ook pakt de derailleur vaak een blad niet goed ondanks regelmatig afstellen.

Ik ben nu aardig moe van de boottocht en het eindeloze warme weer. Hopelijk wordt het wat koeler en rustiger hier in Zweden!

Ook de kaart werkt zo te zien niet meer zodat ik de route niet kan bijwerken. Ik zal kijken of ik binnenkort iets alternatiefs kan plaatsen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *