Sassnitz

Hoi!

vandaag ben ik in Sassnitz gearriveerd. De afgelopen dagen waren erg warm en benauwend. Van mij mag het snel veel kouder worden. Het zonnige weer levert echter wel fraaie foto´s op. Inmiddels heb ik al meer dan 500 foto’s gemaakt. De afgelopen twee dagen fietste ik via de westzijde en noordzijde over het eiland Rügen. Aanvankelijk dacht ik dat het een saai eiland zou zijn maar vanaf het noordelijke gedeelte naar het oostelijke gedeelte werd het landschap afwisselend.

Ik heb Kap Arkona bezocht, dit is een stijle kust en tevens Duitslands noordelijkste punt. Daarna ben ik naar de Konigsstuhl gefietst, een grote krijtrots aan de kust. Hier stond ik op een fraaie rustige natuurcamping. De wandeling was 6 kilometer naar het strand waar ik deze krijtrotsen heb gefotografeerd.

Ik heb de afgelopen nacht slecht geslapen want het onweerde en regende en het was tot halverwege de nacht erg benauwd in de tent. Toch voel ik mij niet slecht hoewel wel wat sloom en traag.

Vandaag wil ik naar Prora fietsen. Of ik daarna nog naar het zuidelijke puntje van Rügen fiets weet ik nog niet. Ik heb al zo veel gezien dat ik mij wat verzadigd voel van indrukken. En eigenlijk wil ik na bijna 2,5 weken in Duitsland te zijn geweest graag naar Scandinavie. Duitsland was overigens erg interessant. Maar de fietspaden zijn hier vaak enorm slecht: veel modderige zandwegen, wegen met erg slecht asfalt, etc. Dat is met een ligfiets niet echt lekker rijden. Ook om deze reden ga ik nu graag naar Zweden waar de wegen toch wat beter zijn.

Met de blessure gaat het beter dan verwacht: hoewel de rechter knie nog steeds een beetje gevoelig is lijkt het stabiel. Het scheenbeen lijkt zo goed als hersteld. Inmiddels heb ik al zoveel indrukken opgedaan dat ik dit al genoeg vind voor een vakantie. Wat dat betreft is deze tocht nu al geslaagd. Ik zit nu op ruwweg een kwart van mijn geplande route. Ik verwacht dat Bornholm ook nog een dag of 2 a 3 gaat kosten want ook hier valt weer veel te zien. De Zweedse kust zal ook nog bezienswaardig zijn en daarna zal het meer natuur en minder cultuur worden. Dat vind ik ook wel fijn want dan kan ik mij meer richten op het fietsen en meer afstand maken, aangenomen dat het lichaam dat ook wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *