Blessure status

Hoi!

al meer dan zes weken heb ik een blessure aan mijn rechter onderbeen. Het begon tijdens de ligfietstraining, ik voelde een soort jeukend gevoel rond het rechter onderbeen. Het deed daar ook wat pijn dus heb ik acht dagen niet geligfietst.

Daarna was de pijn verdwenen. Echter toen ik het trainen weer langzaam wou oppakken, bleef het been wat “zeuren”. Iedere keer op net een iets andere plek een gevoeligheid. Ik heb enkele weken besloten om op de bukfiets over te stappen, ook voor vakantie. Echter na twee weken trainen op de bukfiets veranderde er eigenlijk weinig. Het comfort was ook extreem slecht op de bukfiets: pijnlijke polsen en rug en achterwerk.

Afgelopen maandag was ik flauw van de bukfiets en heb ik een rondje op lekker hoog tempo op de ligger gemaakt. Dat was heerlijk, hoewel de gevoeligheid van het rechterbeen niet was verdwenen. Afgelopen week heb ik vier dagen achtereen gemiddeld 40 kilometers gefietst waarbij ik op normaal tempo het gefietst. Mijn indruk is dat extra langzaam fietsen niet beter is dan op normaal tempo fietsen.

Helaas blijft de rechtervoet gevoelig en de onderkant van mijn voet is ook gevoelig. De enkel voelt stijf aan. Gisteren voelde de kuitspier ook stijf aan. Kortom, ik voel mij nog niet goed genoeg om op fietsvakantie te gaan, terwijl ik eigenlijk nu al wel weg had willen zijn. Alles is al geregeld, het weer is nu aangenaam, echter het lichaam wil kennelijk nog niet weg. Ik wil geen onnodige risico’s lopen maar tegelijk wil ik ook niet te lang thuis zitten wachten. Hopelijk herstelt deze hardnekkige klacht zich snel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *