Met de bukfiets op pad

Hoi!

dit jaar gaat het met het fietsen erg moeizaam. Al anderhalve maand word ik geplaagd door pijntjes. Eerst de knieen, daarna een scheenbeen irritatie. Ik was er zo flauw van dat ik na een week rust te hebben genomen maar voor de afwisseling met de bukfiets heb getraind.

Dat is toch wel weer even wennen, hoewel het lagere comfort ook wel weer redelijk snel went. Vooral voor de polsen en het achterwerk is het een stap terug in comfort. Ook het kijken naar de grond i.p.v. het panorama uitzicht mis ik. Daarentegen zijn mijn snelheden niet erg veel lager dan op de ligger en heb ik na de eerste rit geen last van de scheenbeenirritatie. Alleen de linker knie voelde nog wat gevoelig aan. Ik blijf het dus nog even rustig aan doen. Hopelijk komen er binnenkort weer mooie interessante tochten!

Total distance: 57347 m
Total time: 03:52:50
Download

2 thoughts on “Met de bukfiets op pad

  1. Als je niet naar de grond wil kijken moet je gewoon je stuur op zadelhoogte zetten ipv diep in de beugels te hangen!!! 😛 Maareh balen van je knieën; blijf je’t wel proberen? Blijven afstellen/aanpassen van trapas e.d. kan nog wel es helpen

  2. Hoi Mathie9000!

    ja ik baal er ook wel behoorlijk van, ik baalde eigenlijk nog het meest van de scheenbeenirritatie, want die had ik nog niet eerder gehad. Inmiddels heb ik het paastreffen en de ligfietsopstapdag in Assen gemist 🙁

    Ik had zo weinig vertrouwen na al die problemen dat ik voor komend seizoen helemaal even wou stoppen met ligfietsen. Maar dat is toch ook mentaal erg moeilijk te verwerken. Ik heb nu 8 dagen niet geligfietst en de laatste twee dagen heb ik zonder problemen gebukfietst. Ook wandel ik veel en dat gaat ook goed. De scheenbeenirritatie lijkt te zijn verdwenen. Ik doe ook nog wat oefeningen. Ik ga straks een heel klein stukje ligfietsen. Eerst even een wandelingetje om op te warmen. Ik ben benieuwd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *