Ligfietsen in de natte duisternis

Hoi!

inmiddels is het drie weken geleden dat ik mijn laatste fietstocht heb gemaakt. De laatste weken voel ik mij niet erg gemotiveerd om fietstochten te maken. Het is te donker, te nat en de lucht is continu egaal grijs wat ik voor fotograferen niet fraai vind. En afgelopen week ben ik behoorlijk verkouden geweest waardoor het fietsen zondermeer niet goed ging. Na een sprintje was al buiten adem.

Omdat ik aanstaande zaterdag de Appelflappentocht ga rijden en omdat de verkoudheid bijna over lijkt te zijn wilde ik toch nog even fietsen en daarom heb ik besloten maar een klein stukje te doen samen met een vriend. Het motregende en de lucht was grijs maar toch was het fijn weer op mijn fiets te liggen en actief bezig te zijn.

Al vrij snel ontstond er na een rem aktie met de achterrem een continu geratel bij het achterwiel. Omdat het zo regelmatig was verdacht ik direct het freewheel omdat dat al eens eerder met een andere fiets tijdens een fietsvakantie kapot is gegaan. Na inspectie van de (achter) schijfrem bleek het veertje dat de remschoentjes uitelkaar drukt verbogen tussen de remschoentjes te zitten. Daardoor zat er ook een flinke kras in 1 blokje. Nou had ik recentelijk de dikte van het remmateriaal opgemeten en er zat nog 30% materiaal op. Ik had verwacht hier nog wel minimaal 1000 km mee te kunnen fietsen maar op het oog leken ze erg versleten in deze korte tijd.

Gelukkig heb ik altijd naast veel gereedschap ook veel reserve onderdelen bij mij, dus ik had een setje nieuwe remschoentjes en een nieuw veertje. Echter kreeg ik dit nieuwe setje er niet goed ingedrukt. Toch maar even de hele remklauw demonteren in de regen. Toen ik het ding helemaal uit elkaar had geschroefd bleek dat er nog een ander, rond onderdeel los zat. Na 40 minuten sleutelen heb ik de rem in de rugzak gedaan om hem thuis te repareren.

Gelukkig gebeurt dit vlak voor de Appelflappentocht en (waarschijnlijk) niet op de Appelflappentocht zelf! Als ik vandaag besloten had niet te gaan fietsen dan denk ik dat ik tijdens de Appelflappentocht pech zou krijgen.

Na het probleem tijdelijk te hebben verholpen zijn we doorgefietst naar Haren. Ik was heel erg aan koffie en gebak toe. Bij de supermarkt was een bakkerij met koffie en zitplaatsen. Toen ik koffie bestelde bleek dat de koffie apparaten al schoongemaakt waren. Het was half twee en om twee uur sluiten alle winkels in Duitsland vanwege kerst. We zijn toen snel naar een café in het centrum van Haren gefietst welke ik vaak bezoek als ik hier in de buurt ben. Helaas ging deze ook net sluiten. Dan maar naar het pompstation. Hier bleek dat het koffiezetapparaat defect was! Het zat dus niet echt mee vandaag. Ik heb toen ter plekke een erg goed smakend gebakje geconsumeerd. Daarna zijn we weer naar huis gegaan.

Ik heb slechts enkele foto’s van een kapelletje vlak over de grens gemaakt die we bij toeval tegenkwamen. Ik ben er al erg vaak langs gefietst maar ben nooit op het idee gekomen om hem te fotograferen. Dus toch nog een paar foto’s. Echt genoten van het fietsen heb ik dit keer niet.

Inmiddels is de rem thuis weer zonder veel moeite in elkaar gezet dus de fiets is weer ready-to-go!

Total distance: 57149 m
Total time: 05:06:31
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *