Haren, Hilter, Wesuwe en Meppen

Ik had al een week geen fietstocht meer gemaakt en ik wilde er graag even uit. Aanvankelijk wou ik naar Bunde in Ostfriesland, maar omdat de dagen tegenwoordig erg kort zijn en omdat ik in deze tijd van het jaar extra veel moeite heb om vroeg op mijn fiets te liggen, heb ik besloten maar genoegen te nemen met een wat kleinere tocht in de buurt.

Er waren nog wat kerken, een molen en een landtong die ik al eerder had bezocht maar nooit heb gefotografeerd. Zo had ik toch weer een doel om naartoe te fietsen voor vandaag.

Toen ik rond 9:30 uur vertrok regende het en was het niet echt warm. Toen ik de grens naderde verdween de regen gelukkig. In Haren heb ik eerst koffie gedronken. Daarna heb ik de kerk in Haren bezocht. Daarna ben ik naar de molen in Hilter gefietst. Onderweg kwam ik door een gebied waar veel paarden waren. Vaak reageren paarden geschrokken van een ligfiets maar deze paarden waren zo te zien absoluut niet bang.

Ik fietste langs een weiland met tientallen paarden die plostseling op aardig hoog tempo evenwijdig naast mij renden. Om ze bij te houden moest ik toch zo’n 30 km/uur fietsen. Toen ik bijna 35 km/uur fietste gaven ze het op. Het was een fraai gezicht om zo’n grote groep paarden naast je te zien galopperen.

De molen van Hilter stond op een heuvel en het was een mooie klim omhoog. Daar heb ik even uitgerust en ben toen verder gefietst naar de landtong in de Eems bij Haren. Daarna verder naar Wesuwe om de kerk te fotograferen. Toen ben ik naar Meppen gefietst voor nog een kerk. In Meppen heb ik nog koffie gedronken en toen ben ik snel weer naar huis gefietst om voor het donker weer thuis te zijn.

Afgezien van de lage temperatuur en het donkere weer was het een aangename tocht.

Total distance: 103983 m
Total time: 07:34:39
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *