Naar Werpeloh

Hoi,

vandaag zou het mooi weer worden dus heb ik daar gebruik van gemaakt door te gaan fietsen. Ik lag rond 9 op mijn fiets en ben eerst naar Lathen gefietst. Daar heb ik koffie gedronken en daarna ben ik doorgefietst naar Wahn. In Wahn had ik een route over kleine (zand) wegen uitgetekend op mijn GPS zodat ik langs een militair oefenterrein met tanks kwam en langs een moderne steen cirkel.

Het grappige was dat ik hierdoor ontdekte dat ik Wahn nog niet helemaal had gezien ondanks enkele eerdere bezoeken aan dit verdwenen dorp. Ik reed langs een vrij lange zandweg waar aan beide zijden van de weg bordjes stonden met foto’s van de huizen die daar vroeger stonden en met de naam en een verhaal van de familie die daar woonde.

De tanks waren wel aardig om te zien, het is altijd leuk om nieuwe objecten te ontdekken in een landschap waarvan je dacht dat je deze al kende. Het bleek een erg fraaie route te zijn, wat natuurlijk extra fraai werd door het zonnige weer. Het was een licht glooiend landschap. De moderne steencirkel was ook bijzonder, ik verwachtte er niet zoveel van maar het was zeker het bezoeken waard. Het integreerde erg goed in dit landschap.

Daarna ben ik naar Werpeloh gefietst om het Batak huis te bezoeken. Dit huis bleek hoger / groter dan verwacht. Ook dit vond ik weer een fraai object om te bezoeken. Daarna nog even het heimathaus bezocht en daarna fietste ik verder naar het volgende heimathaus in Neubörger. Deze herkende ik van een eerder bezoek en dit keer heb ik hier een panorama foto gemaakt.

Daarna ben ik naar Wippingen gefietst om weer een heimathaus en een molen te bezoeken. Daarna via Sutrum en Sutrumermoor weer richting Nederland.

Het was een erg aangename tocht. Het blijft mij verbazen hoeveel je steeds weer kunt ontdekken in je omgeving.

Total distance: 116752 m
Total time: 09:03:06
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *