Een bezoek aan de Haselünner Kuhweide en het klooster in Börstel

Hoi!

afgelopen zaterdag was ik om 7 uur opgestaan omdat het redelijk weer zou worden. Toen ik uit mijn bed was gestapt en koffie had gezet, zag ik buiten al een vrij donkere lucht. Even later begon het al te regenen dus heb ik eerst maar eens het weerbericht bekeken. De weersvoorspelling was vandaag minder gunstig dan gisteren en ik besloot daarom vandaag niet op pad te gaan want ik heb een hekel aan regen.

Voor zondag werd minder slecht weer voorspeld, dus heb ik besloten het vertrek een dagje uit te stellen. Zondag kwam ik iets over zevenen uit bed en het was mooi helder buiten. Na het ontbijt ben ik direct vertrokken want ik had mijn spullen al klaargezet. Het was buiten toch wel een heel stuk kouder dan de afgelopen fietstochten: ik had mijn jas aan en ik had ook handschoenen aangetrokken die echt wel nodig waren. Maar het was droog en helder en dat is het belangrijkste.

Ik kwam toch al best wat hardlopers en fietsers (MTB-ers) tegen rond dit tijdstip, best vroeg vind ik. Ik zou er niet aan moeten denken om zo vroeg te moeten hardlopen, fietsen wil nog wel en ligfietsen nog beter , gewoon lekker liggen en rondjes draaien.

De ochtenddauw was een fraai gezicht, overal zag je waterdamp opstijgen. Toen ik in Meppen (Dl) aankwam heb ik eerst een bak koffie gedronken. Meppen was om dit tijdstip nog uitgestorven maar in de bakkerij zaten al wat mensen. Daarna ben ik naar via de rivier de Hase naar Haselünne gefietst. Hier ligt het natuurgebied Haselünner Kuhweide, wat een middeleeuws landschap is. Ook de Hase buigt om deze weide heen. Ik ben hier vrij lang geweest waarna ik naar Herzlake ben gefietst. Daarna ben ik doorgefietst naar het klooster in Börstel. Dit klooster bleek fraaier te zijn dan verwacht en ook de zon liet zich steeds meer zien. Ik was dus erg blij dat het zulk mooi weer werd, precies op een fraaie plaats. Helaas wou mijn fotocamera na een tijdje fotograferen geen foto’s meer maken want de accu was leeg.

Toen ik even aan het eten was op een bankje voor het klooster kwam er een man naar mij toelopen. Hij vertelde dat zijn ligfiets hier een week eerder geparkeerd stond. Het was leuk om een andere ligfietser te ontmoeten. Hij had een M5 carbon highracer, dat is een fiets met koolstof frame. Hij was er ook mee op fietsvakantie geweest en fietste dagelijks zeer grote afstanden (300 km).

Na het praatje ben ik begonnen aan de terugreis. Deze was een stuk saaier wat goed uitkwam, want daardoor was er ook weinig gelegenheid om het fietsen te onderbreken voor fotograferen. Ik ben nog even langs het kunstmatige meer bij Geeste gefietst. Toen ik de grens naderde begon het te regenen en ben ik snel doorgefietst naar huis.

Het was ondanks de camera accu pech en de regen toch weer een geslaagde dagtocht.

Total distance: 166875 m
Total time: 13:40:54
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *