Boottocht naar Kirkenes

Hoi,

eergisternacht ben ik om 3:00 uur opgestaan om mijn tent weer af te breken en om mijn boot van 4:15 uur te halen. Ik vroeg mij even af of het wel de juiste boot was toen hij aan kwam varen want hij zag er veel kleiner uit dan de Hurtigruten boten die ik voorheen zag.

Het bleek het oudste schip uit de vloot te zijn en ik vond het wel wat hebben om met dit schip te varen. Het was rond dit tijdstip nog lekker rustig, het gebruikelijke bejaarde volk lag nog op bed te slapen. Rond 7 uur ontwaakten deze bejaarden om massaal te gaan ontbijten en mooie zitplaatsen permanent te bezetten. Een eigenschap van dit niet al de sociale bejaarde volk is om hun deftige tassen op de stoelen te laten liggen op het moment dat ze even hun zitplaats verlaten. Helaas heb ik tijdens mijn tocht bijna alleen maar bejaard volk gezien, je ziet hier in Scandinavië bijna geen mensen van gemiddelde leeftijd.

In Kirkenes aangekomen heb ik eerst een interessant museum bezocht dat over de tweede wereld oorlog ging. Daarna ben ik in een vrij duur ‘hotel’ gegaan, wat eigenlijk geen hotel genoemd mag worden omdat het niet super schoon was en ook extreem simpel, maar uiteraard wel een Noorse prijs. Geen keuken, geen wasgelegenheid voor mijn vieze kleding en een gedeelde douche. Maar wel ontbijt was fijn was hoewel het brood niet erg vers was maargoed het zal bekend zijn dat de Scandinaviërs niet weten wat normaal eten en drinken is: goor bier, smerige koffie bocht en smerig brood, en alles voor een drie tot vier dubbele prijs t.o.v. de Nederlandse prijs.

Ik heb goed geslapen en vandaag schijnt de zon weer. Ik ga zo naar de luchthaven om te controleren of ze mijn fiets zo mee nemen op het vliegtuig. Daarna neem ik een camping vlak bij de luchthaven en morgen arriveer ik weer in Nederland.

Bij dezen weer wat foto’s:

2 thoughts on “Boottocht naar Kirkenes

  1. Hoi Jeroen,

    Volgens mij heb je het voorlopig even gehad met de Noorse koers en het was reuze-gezellig op die boot of niet ;-)?

    Goede terugreis!

    • Ja echt boeiend waren de passagiers niet, maargoed de boottocht was wel heel mooi. Noorwegen was mooi maar geef mij toch maar Zweden: betere prijzen, toch wat opener mensen en ook heel mooie natuur.

      Maar het was een goede beslissing Noorwegen als eindpunt te nemen: Zweden werd wat monotoon (wat ik helemaal geen probleem vind) en vooral Vardoe met het vogeleiland was een mooie afwisseling en bijzonder eindpunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *