Bezoek aan Hornoey

Hoi!

het was vandaag mooi weer en na het fort te hebben bezocht ben ik naar het toeristenkantoor gegaan om koffie te drinken en te internetten. Toen ik mijn telefoontoestel wilde ophalen bij de fiets vroeg een vrouw mij over mijn fiets. Ze ging met haar dochter het eiland Hornøy bezoeken omdat daar veel (bijzondere) vogels zijn en omdat het vandaag goed weer is wat vrij zeldzaam hier is.

De boot zou over 5 minuten vertrekken en ik had mijn spullen hier nog in het toeristenkantoor liggen maar ik heb alles snel ingepakt en heb een ticket gekocht, wel weer een Noorse prijs van bijna 50 euro voor een vaart van zo’n 10 minuten op een klein bootje maargoed het was wel een heel bijzonder eiland dus zeker de moeite waard.

Het was een goede beslissing deze boot te nemen en niet de boot 1,5 uur later want na 1,5 uur kwam de koude wind en bewolking alweer terug. Op het eiland aangekomen was een enorm lawaai van vogels en ik zag grote hoeveelheden vogels. Er zouden in ieder geval enkele soorten zijn die alleen hier in het Arctische gebied voorkomen heb ik begrepen van vogelliefhebbers die ik daar heb gesproken. Ik had niet zoals de vogel mensen speciale apparatuur meegenomen maar met mijn compact camera heb ik toch nog redelijke foto’s kunnen maken, alleen miste ik een goede zoomfactor.

Na 4 uur ben ik weer teruggevaren. Vanavond zou het wat gaan regenen maar morgen zou het een regenvrije en vrij zonnige dag moeten worden. Omdat ik hier afgelopen nacht goed heb kunnen kamperen heb ik besloten hier morgen nog een dag te blijven. Dan houd ik nog twee dagen voor Kirkenes over.

Bij dezen de foto’s van het vogeleiland:

3 thoughts on “Bezoek aan Hornoey

  1. Hi Jeroen, goed idee om naar het eiland te gaan. Ziet er prachtig uit en je had, zo te zien, inderdaad mooi weer. Ben erg benieuwd naar al je foto’s die je hebt gemaakt. Bijna aan het einde van je reis – wat is dat snel gegaan! Maar je hebt weer veel meegemaakt en het is leuk dat je nog wat tijd neemt om daar rond te kijken. Het moet een apart landschap zijn denk ik. Ik weet uit eigen ervaring dat de Noren niet echt heel erg open zijn – norse noren 🙂 Na 3 weken in Noorwegen te hebben verbleven was ik in ieder geval blij om weer naar Zweden toe te gaan; dat voelde als thuiskomen. Maar afijn, het is een prachtig land; je kunt ook niet alles hebben. Heel veel plezier nog verder!

  2. Eej Jeroen, wat supertof dat je papegaaiduikers (‘puffins’) hebt gespot op dat eiland!! Die komen inderdaad alleen heel noordelijk voor; oa ook in Noord-Schotland op bepaalde eilanden. Leuk uitje!

  3. Hoi Jeroen
    Dat was wel de moeite waard om dat eiland te bezoeken en vooral omdat het ook
    nog prachtig weer was.Een mooi stukje natuur met al die vogels,dat had je niet mogen missen.Nog een paar mooie dagen en veel plezier.
    Groetjes oma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *