Vardoe, eindpunt bereikt

Hoi!

na een winderige koude rustdag met wederom wat regen in Vadsoe was ik echt depressief geworden. Vadsoe is niet erg boeiend, ik wou een pizzeria bezoeken maar ik kon hem niet vinden dus heb zelf maar wat gekookt.

Ik was dusdanig slecht gehumeurd dat ik serieus overwoog om vanaf Vadsoe de boot naar Kirkenes te nemen. Bij Kirkenes is namelijk de luchthaven waar mijn vliegtuig naar NL vertrekt. In Vadsoe heb ik een ticket gekocht. Ik vertrek 10 juli dus ik heb nog even om hier in Vardø rond te kijken.

Gelukkig bleek het weerbericht eens juist te zijn: de wolken verdwenen vanochtend snel en maakten plaats voor blauwe lucht met zon, iets wat echt zeldzaam is hier lijkt het. Ik voelde mij gelijk een stuk beter en meer ontspannen. De weg die eerst druk was werd snel veel rustiger en het fietsen werd zelfs weer echt aangenaam.

Ik heb vrij vlot doorgefietst maar wel veel tijd genomen voor fotograferen en pauzeren. De route was fraai, hoewel ik al wel met dit type landschap bekend was. Op een gegeven moment moest ik kiezen: rechts afslaan en via de tunnel naar Vardø dat op een eiland ligt, of rechtdoor naar Hammingberg waar een bijzonder maanlandschap zou zijn.

Ik dacht dat de tunnel geen probleem zou zijn dus ik besloot eerst maar Vardø te gaan verkennen en vanuit Vardø evt. nog naar het maandlanschap te fietsen. Helaas bleek de luchtkwaliteit zeer matig in de tunnel, geen ventilatie dus het viel mij flink tegen. Ik denk dat ik daarom het maanlandschap niet bezoek, of ik moet een stukje liften, ik moet nog even kijken wat ik precies doe.

Maar ik ben nu achteraf toch erg blij dat ik niet in Vadsoe (vorige plaats) al de boot (Hurtigruten) naar Kirkenes heb genomen. Morgen zou het ook nog tot en met de middag redelijk tot goed weer zijn dus dat moet voldoende zijn om in ieder geval Vardø te verkennen. Vardø ziet er fraai uit, direct al vanaf het vaste land nodigt het uit om te bezoeken. Vardø ligt op een eiland wat dus met een tunnel verbonden is met het vaste land. Het zou een vestingplaats zijn en er valt zo te zien wel wat te bezoeken hier. Wildkamperen zou ook goed mogelijk moeten zijn volgens het personeel van het toeristenkantoor, in het noorden van dit eiland zou mooie natuur zijn dus daar zet ik vanavond te tent neer. Zolang het goed weer is ga ik hier wildkamperen, lekker rustig in de natuur en omdat het hier vrij winderig is ook weinig of geen muggen. En zo spaar ik nog wat geld uit want de prijzen hier voor een gewone kamer liggen tussen de 60 tot 140 euro per nacht.

Bij dezen de foto’s van de rit van vandaag:

4 thoughts on “Vardoe, eindpunt bereikt

 1. Hoi Jeroen
  Je hebt je eindpunt bereikt en nog een paar dagen over voor je vliegtuig vertrekt.Ga
  je vanaf Schiphol verder met de trein?Ik denk dat je het ook wel weer fijn zult vinden
  om thuis te zijn en in je eigen bed kunt slapen zonder die rot muggen.Ik wens je nog een paar mooie dagen en een goede reis naar huis.
  groetjes oma

  • hoi oma, ik ga inderdaad per trein vanaf Schiphol terug. Ja eigen bed zal wel weer heel erg comfortabel zijn, maar na een paar dagen is dat ook weer gewoon.

   groeten, Jeroen.

 2. Eej Jeroen,

  Doe’t rustig aan de laatste paar dagen en geniet van ’t weer. Als je weer in Nederland bent moeten we maar eens afspreken (of nog beter: kom maar langs @mijn nieuwe woning in Nijmegen ;-).

  Groeten!

  • Hoi,

   ja ik ben vanaf nu rustdagen aan het houden, op dit moment is het hier in ieder geval nog erg mooi zonnig weer. Ik moet nog even kijken of ik komende nacht of de nacht daarop naar Kirkenes vaar.

   Ja lijkt mij goed plan, ik kom binnenkort even langs.

   groeten, Jeroen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *