rustdag in Vadsoe

Hoi!

ik heb besloten vandaag een rustdag in het niet al te bijzondere Vadsø te houden. Het is in ieder geval een plaats met enkele winkels. De afgelopen 2 dagen heb ik 250 kilometers gefietst en ik heb in de bush gekampeerd en aangezien het bijna continu heeft geregend had ik wel behoefte aan een hut.

Helaas blijkt hier geen camping te zijn hoewel dit wel door mijn kaart wordt aangegeven. 10 km terug zou er wel een zijn maar aangezien het gisteren erg druk op de weg was met veel vrachtverkeer op een vrij smalle weg had ik geen zin dit nog 2x te fietsen. Ik werd erg vriendelijk bij de touristoffice geholpen en het blijkt dat vanaf hier geen campings meer zijn. Ik moet dus wildkamperen of dure hotels nemen. De afgelopen nacht heb ik in een appartement geslapen wat ver boven mijn budget is maargoed ik heb besloten dit maar te accepteren want in deze hoek heb je geen andere optie. Wildkamperen doe ik misschien nog een keer maar het is hier erg winderig en koud en nat.

Eergisteren zou er 25 mm regen zijn gevallen, dat was zelfs hier uitzonderlijk. Gisteren heeft het ook weer veel geregend. Vandaag is het bewolkt maar droog en als het weerbericht inmiddels niet is gewijzigd zou het morgen zelfs een zonnige dag worden. Vandaar hier een rustdag en morgen wil ik dan verder fietsen naar Vardø wat 73 km verderop ligt.

Wel nog steeds erg veel campers hier, het blijkt dat dit een nationale toeristische route is… Maar ik heb besloten mij er maar niet verder aan te storen, het is nog maar een klein stukje fietsen tot mijn eindpunt en Vadsø zou een erg mooie plaats moeten zijn. Eventueel als ik nog zin heb kan  ik vanaf daar nog verder omhoog fietsen, 35 km totaal, en dan zou ik in een zeldzaam maanlandschap terecht komen wat slechts op 2 plekken op de aarde zou voorkomen, hier en op IJsland.

Ik moet nog even kijken hoe ik daarna terug ga, in ieder geval wil ik een vliegtuig nemen omdat hier geen treinstations meer zijn en omdat het hier erg afgelegen is. Ik h oef ook geen weken hier te blijven want echt super kleurrijk en vrolijk is het hier niet 🙂

Bij dezen wat foto’s van de afgelopen dagen:

4 thoughts on “rustdag in Vadsoe

 1. Hoi Jeroen!

  Je treft het wel met kutweer, muggen en camperbejaarden zeg 😉 Zit je nou al in Vadsø of niet? (kan het niet helemaal duidelijk uit de tekst halen). Ik zou dat maanlandschap nog wel ff checken (je bent er nu toch ;-). Ga je binnenkort met het vliegtuig terug naar Nederland of heb je toch nog andere plannen? Ik woon nu trouwens op 1km afstand van die fietswinkel waar we destijds ligfietsen hebben gehuurd :-).

  Groeten!

  • Hej Matthijs!

   ja ik ben net in Vardø gearriveerd, vorige plaats was het bijna gelijknamige Vardsø. Zoals ik al vermeldde skip ik helaas het maandlandschap want de tunnel naar Vardø is onacceptabel goor. Verder was de rit overigens super mooi hiernaartoe, ook eindelijk eens heel goed weer.

   Ik ga 10 juli per vliegtuig vanaf Kirkenes via Oslo naar Amsterdam. 4 uurtjes vliegen en ik zit weer in NL…

   Grappig dat je vlak bij de ligfietszaak woont! Misschien moeten we eens wat lowriders gaan uittesten? 😉

   groeten! Jeroen.

 2. Hallo Jeroen,

  Toch van plannen veranderd zie ik. Kan ik me ook wel voorstellen moet ik zeggen. Iets anders is toch ook wel leuk om heen te gaan dan naar een plek wat je al kent. Lijkt me overigens wel interessant om naar het maanlandschap heen te gaan en vlak bij de Russische grens te zitten. Verder is het blijkbaar zelfs rond dit tijdstip het fris in het Noorden van Noorwegen. Blijft toch een bijzondere plek om heen te gaan. Jammer alleen van die wat depressieve en stugge Noren zoals ik het heb begrepen.

  En je reis is dus ook bijna te einde neem ik aan en dat je het net zo aanpakt als enkele jaren geleden toen je ook je fiets per post weer liet terugsturen.

  Het is in ieder dan wel een kortere, maar zeer geslaagde reis geweest. Alleen jammer van al die camperbejaarden. Briljant woord trouwens 🙂 Hopelijk voelen de seniore medelezers van deze website zich niet aangesproken.

  Groeten,

  Berny

  • Hoi Berny!

   bedankt voor je berichtje. De fiets gaat mee het vliegtuig in. Het maanlandschap sla ik helaas over denk ik, de tunnel naar Vardø waar ik nu zit is gewoon te goor om nog een paar keer door te fietsen. 1x en nooit weer 😉 Geen ventilatie, en vermoedelijk een nieuw record kwa luchtkwaliteit 🙂 Maar Vardø is ook erg mooi.

   groeten! Jeroen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *