Jokkmokk

Hoi,

na een nachttocht zit ik nu in het toeristische Jokkmokk. Ik ben erg moe en jeugdherberg is gesloten en er dolen overal toeristen rond. Internet kost veel geld hier in toeristenbeau dus ik houd het kort, zodra een goede internetgelegenheid vind schrijf ik een uitgebreid bericht over o.a. het midomerfeest en de midzomer nachtrit!

5 thoughts on “Jokkmokk

 1. Hallo Jeroen,

  lekker bezig op deze manier. Je gaat lekker snel. Het lijkt net alsof de ligfiets toch een duidelijke snellere manier van reizen is. Helemaal nu je lichaam eraan gewend lijkt te zijn. Wat je nu feitelijk doet overtreft in ieder geval denk ik wel de verwachtingen die je vooraf had.

  Ik ben benieuwd naar je ervaringen met het nachtfietsen en het Midzomerfeest. Verder ben ik benieuwd welke route je via Finland nu gaat pakken. Je zit nu op nog geen 800 km van de Nordkapp en via Finland kun je nog wat extra kilometers gaan doen, maar dat zullen er ook geen duizend extra zijn.

  Ik zou toch echt even goed gaan nadenken over de terugweg. Via Finland bijvoorbeeld of via Noorwegen? Het voordeel van Finland is denk ik dat je ook nog via Estland, Letland en Litouwen kunt gaan. Je voegt dan weer extra elementen toe aan je route. Noorwegen is toch wel bekend. Hoewel het wel bergachtiger is en dat ook weer uitdagend zal zijn op de ligfiets en verder is denk ik het ook wel een andere beleving om juist de omgekeerde route te gaan doen via Noorwegen.

  Ik volg het in ieder geval met veel interesse.

  Groeten,

  Berny

  • Hoi Berny,

   klopt, ik rijd ongeveer 15% meer kms op mijn ligger dan op de bukfiets. Het lijkt er inderdaad op dat de ligfiets toch wat voordeel oplevert, ook met de bergen kennelijk. Het lichaam is inderdaad nu helemaal gewend aan de ligfiets en ik had inderdaad niet verwacht dat het zo goed zou gaan! Ik had inderdaad toch wel wat twijfels of het allemaal goed zou gaan, in de eerst plaats mijn knieen, maar ook de ligfietsts (technische problemen) en alle nieuwe UL kampeer tools. Maar tot nu toe werkt alles nog perfect 🙂

   Ik moet nog even kijken hoe ik terug ga: vliegtuig, trein (inlandsbanan) of fiets, of combinatie.

   groeten! Jeroen.

 2. Hallo Jeroen,

  Noorwegen is ook maar 2000 km van Noord naar Zuid. Als je niet de toeristische route neemt en geen rekening houdt met de extra afstand door de hoogtemeters.

  De ligfiets lijkt er echt voor de te zorgen dat je actieradius duidelijk groter is dan met je normale fiets. Interessant om te weten lijkt me en rekening te houden voor je route op de terugweg. Ik neem aan dat je nu helemaal ook de terugweg op de fiets gaat afleggen.

  Groeten,

  Berny

 3. Eej Jeroen,

  Mooi zeg; weer een stukkie verder; al plannen voor de terugreis vanaf de Noordkaap? (want die ga je wel halen zo lijkt het) Ga je nog naar Muddus nationalpark? Hier is net de verhuizing achter de rug en daar ben ik erg blij mee 🙂

  Groeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *