Agger, Denemarken

Hoi iedereen!

eindelijk een internetgelegenheid hier 🙂

Ik zit nu op een luxe grote rustige camping in Agger, dit ligt aan de Deense westkust, zon 50 km ten zuiden van Hanstholm. De laatste dagen heb ik erg veel wind gehad, het is wind uit het noorden dus vaak van opzij of recht tegen mijn richting in wat het fietsen behoorlijk pittig maakt.

Mijn lippen zijn er uitgedroogd van en de benen zijn inmiddels aardig moe, ook omdat het inmiddels wat glooiend landschap wordt hier. De laatste twee dagen 110 km per dag gedaan wat met deze wind en de niet altijd al te beste wegen (grindpaden) best redelijk is.

Denemarken bevalt goed hoewel ik Duitsland toch tot nu toe leuker vond. De Denen zijn wat minder spraakzaam en het kustgebied is vrij toeristisch en na zon 1000 km kust gaat het mij enigszins vervelen hoewel er zeker wel heel mooie stukjes landschap voorbij komen. Maar ik ben sowieso nooit een zee / kust persoon geweest maar ik doe nu bewust eens wel de kust voor de afwisseling.

De fiets houdt zich nog steeds goed, geen materiaalpech! Ik merk nu duidelijk het voordeel van de ligfiets hier in het winderige kustgebied. Ik heb al een aantal bukfietsers die beladen zijn met heeeel veel bagage (4x Vaude tassen met stuurtasje en bovenop achterdrager nog zon grote vaude ronde tas, wat een zooi 😉 ingehaald. Ik sprak tijdens het inhalen een Duitser die ook zoals de andere fietsers de Noordzeeroute fietst aan, maar hij was niet erg spraakzaam, hij had last van de wind meldde hij. Dan is het toch mooi om op de ligger even extra hard voorbij te fietsen 🙂

Het is hier nu erg rustig, Ribe was enorm druk, een overvolle camping omdat het Pinksterweekend was. In Ribe heb ik (voor de 2e keer) het vikingcentrum (dorp) bezocht, dit was weer heel erg leuk. Ik heb tot Ribe enorm warm en zonnig weer gehad, eigenlijk wat te warm voor fietsen maar nog steeds heel goed weer. Ik heb in het vikingcentrum verschillende mensen die met iets bezigwaren (ijzersmid, wever, etc.) gesproken, dit waren allemaal leuke mensen.

Gisteravond zat ik in Hvide Sande waar buitenproportioneel veel Duitsers zijn. Ik kom er op de weg meer Duitsers tegen dan Denen, echt extreem veel, bij bijna ieder huisje zie je een auto met Duits kenteken. Slecht enkele Nederlanders gezien.

Vandaag heb ik dit toeristische stukje weer verlaten en Agger lijkt vrij uitgestorven. Ik heb vlak voor Agger een veerpondje genomen.

Ik ga morgen naar Hanstholm en ik denk dat ik daar een camping neem want ik ben nu aardig moe. Ik ga daarna de kust verder volgen tot Skagen en daarna wil ik vanaf Fredrikshaven naar Gotenborg oversteken. Na al die winderige kust zie ik inmiddels uit naar de Zweedse bossen.

Bij dezen even een snelle kleine selectie van de foto’s, alles dus ook het internet gaat op saldo per kaart dus ik heb ze vrij gehaast online gezet.

6 thoughts on “Agger, Denemarken

 1. Hoi Jeroen

  Wat fijn dat de ligfiets je zo goed bevalt.Je fietst wel veel kilometers op
  een dag.Jammer dat het je niet lukte om foto’s te plaatsen.Ik zie net dat je er
  toch nog een paar geplaatst hebt.Als er zo’n harde zeewind staat kun je maar
  beter wat minder kilometers fietsen en wat vaker rusten.
  groetjes oma

 2. Hoi Jeroen,

  Mooie foto’s, volgens mij zit je tussen Agger en Hanstholm in een erg mooi natuurgebied al haalt dat het vast niet bij de duistere zweedse bossen met trollen 😉

  Hoe bevallen je lightweight tools nu je er wat meer gebruikservaring mee hebt?

  Hej dÃĨ!

  • Hoi,

   dank je 😉 Ja er was daar inderdaad een natuurgebied en het eerst stuk stelde niet zo veel voor maar vlak voor Hanstholm werd het echt mooi, ook lekker strak asfalt fietspad.

   De lightweigttools bevallen erg goed, het past allemaal mooi compact op de ligfiets wat een mooie stroomlijn oplevert, het werk ook allemaal praktisch. De tent houdt zich goed, alleen de miniatuur haringen ben ik inmiddels allemaal kwijtgeraakt dus ik ga in Gotenborg nieuwe kopen.

   De PHDesigns slaapzak valt behoorlijk tegen; op ten minste twee punten zitten zeer kleine gaatjes waar veren door komen, waarschijnlijk prikken ze door de dunne stof heen. Ook de capuchon heeft een onhandige vorm zodat hij niet goed om het hoofd past. En de rits is 100% waardeloos want de rits zet zich zon vijf keer in de stof vast bij een keer dichtritsen.

   toevoeging: de slaapmat bevalt tot nu toe goed, inmiddels heb ik handigheid gekregen in het opblasen van het ding met de stuffsack en hij ligt redelijk goed, maar een matje blijft toch altijd veel minder comfortabel dan je eigen bed…

   groeten!

   • Kloten van je slaapzak zeg; vooral voor die prijs… volgens mij hebben meerdere slaapzakken er last van om af en toe een veertje te verliezen (heb er ook wel eens ÊÊn rond zien dwarrelen). Het moet niet om de haverklap gebeuren natuurlijk maar een paar veertjes zal niet zo veel uitmaken.

    • hoi! even een update, ik lees je reactie nu pas 😉

     Ik hoorde jouw verhaal (slaapzakken verliezen veertjes) ook van andere fietskameraden die ik onderweg heb ontmoet dus kennelijk is dit normaal?

     Ik heb geen idee hoeveel veertjes ik verlies maar ik denk dat het acceptabel is, af en toe bij laten vullen schijnt zondermeer raadzaam te zijn las ik om de isolatiewaarde goed te houden.

     Ik moet wel zeggen dat de slaapzak heerlijk zacht en ook comfortabel is. Hij voelde fijner aan dan van mijn fietskameraden die ook donzen slaapzakken hadden, aldus mijn fietskameraden.

     M.a.w., ik moet mijn negatieve mening even bijstellen – de rits is waardeloos, comfort is heel goed, duurzaamheid heb ik nog wel wat vraagtekens bij want binnenkant voeteind begint de stof wel sporten van slijtage te vertonen. De tijd zal het leren 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *