Klaar voor vertrek

hoi! Inmiddels ben ik eindelijk klaar voor vertrek. Ik heb mijn vertrek uitgesteld vanwege het natte en koude weer en omdat ik een aantal zaken nog niet voor elkaar had: zo was mijn Coleman F1 gasbrandertje kapot (al na zo’n 3 jaar…) en heb ik nu een Primus Express Duo gekocht. Deze brander ziet er beter uit want hij past op meerdere gasblikjes wat natuurlijk wel een voordeel is. Ook zie ik wat meer staal en wat minder plastic 🙂

Verder heb ik maar eens een merino wol shirt gekocht om te kijken of dat nou echt wat is. Het is in ieder geval duur. Afgelopen woensdag een testritje gemaakt en ik vind het shirt tot nu toe goed bevallen: comfortabel, niet veel zweten en (nog) geen zweetlucht zoals met mijn synthetische thermo ondergoed en sportjasjes. De aanleiding voor het kopen van dit shirt was eigenlijk omdat ik zelfs bij minder koud weer regelmatig met een muts van merino wol rondfiets en ik vind deze muts erg comfortabel.

Verder heb ik nog lang gezocht naar een wat beter passende water – en winddichte jas die ook goed (of minder slecht) ademt, maar helaas heb ik niets kunnen vinden wat aan mijn eisen voldoet.

Morgen koop ik de laatste spullen en dan ben ik wel helemaal klaar met voorbereiden. Ik haal helaas het streefgewicht van 10 kg bagage niet, het lijkt er op dat het tussen de 13 en 15 kg gaat worden.

Bij deze nog wat foto’s van de afgelopen fietstocht en de fiets met nieuwe Marathon Supreme (42 mm, +/- 450 gram, vouw) banden:

 

2 thoughts on “Klaar voor vertrek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *