afwachten voor vertrek

Hoi!

ik ben inmiddels zelf al en tijdje klaar voor vertrek. Om marge aan te houden heb ik vorige week al een flinke bestelling in Duitsland geplaatst voor nieuwe fietsonderdelen. Het vervelende is dat ik al meer dan een week zit de wachten tot de PayPal betaling gemaakt is. Blijkbaar houden de banken het geld lang vast zodat ik nu al meer dan een week moet wachten. Daarna gaat het ook nog meerdere dagen duren voordat de spullen verzonden zijn en het Duitse bedrijf heeft ook niet op mijn email gereageerd waarin ik vraag of ze even willen wachten tot de betaling is gemaakt. Volgende keer bestel ik toch maar weer bij mijn vertrouwde Nederlandse adres, kost iets meer maar dan heb je het wel snel en er wordt ten minste op email gereageerd…

Ook heb ik inmiddels al 2 ligfiets winkels gemaild en gebeld om kettingbuis, maar van beide geen reactie. Omdat mijn vader toch maandag voor onderhoud naar Nazca in Nijeveen gaat en omdat ik hier een geruisloze kettingrol op kan halen voor mij Furai, ga ik kijken of zij mij ook kettingbuis kunnen leveren. Misschien dat de huidige kettingbuis het ook wel haalt, maar voor de zekerheid ga ik het liefst met nieuw materiaal op pad, voor het geval de reis langer wordt dan gedacht.

Vanmiddag weer even getraind om de conditie op peil te houden en ik zie in Duitsland ook al de eerste Nederlandse (en Duitse) toeristen verschijnen. Ik wil nu heel graag snel weg wezen maar ik moet nog even geduld hebben…

En ik denk dat ik toch maar niet ontevreden moet zijn: ik moet nu wat langer wachten op de bestelling uit Duitsland dan ik had verwacht, maar de knieën zijn wel goed! En dat is toch VEEL belangrijker. Vanmiddag toch regelmatig stukken boven de 30 km/uur gefietst bij wijze van “stress test” en dat ging heel erg lekker. Ik merk dat de benen zich steeds verder aanpassen aan het ligfietsen, ze worden steeds sterker en ik kan steeds langer op hoog tempo fietsen. Ook viaducten trap ik nu met 20 tot 30 km/uur omhoog. Het tempo fietsen gaat mij dus steeds beter bevallen, het vormt een aangename afwisseling met het fietsen van grote afstanden op laag tempo.

6 thoughts on “afwachten voor vertrek

 1. Hoi!

  Ik zou een credit card nemen.
  Daar betaal ik alle webshops mee.
  Geld terug krijgen als een winkel niet levert gaat sneller als met pay pal
  ook rose leverd sneller uit 🙂

  gr Wim

 2. hoi Wim,

  bedankt voor je berichtje! Ja ik zal dat eens gaan overwegen want ik bestel toch wel eens wat in het buitenland.

  De betaling is inmiddels gelukt en BikeComponents.de stuurt het vandaag op hebben ze mij verteld 🙂 Met Rose heb ik inderdaad ook goede ervaringen.

 3. Bij bestellingen bij bike-components duurt het doorgaans inderdaad wat langer; de bestelstatus wordt inderdaad wat onduidelijk als je met paypal betaalt maar ze hebben bij mij tot nu toe altijd gewoon geleverd en zijn ook telefonisch goed bereikbaar!

  Gr, Matthijs

  • Hoi Matthijs!

   ja ik moet voor de volledigheid even vermelden dat afgezien dat ze dus niet direct op mijn mailtjes reageerden, ze wel heel vlot de bestelling de deur uit hebben gedaan: vandaag was de betaling afgerond en vandaag is het pakketje ook al onderweg, inclusief track & trace. Ze hebben vandaag ook op mijn mail gereageerd dus bij nader toch allemaal in orde 🙂

   Ik denk dat ik gewoon zelf even mij niet zo moet focussen / stressen op vertrekken, want het is uiteindelijk een vakantie en geen stress-project…

 4. Hi Jeroen! Leuk om te lezen dat je al zo goed als klaar bent en staat te popelen om te vertrekken. Dus toch op de ligfiets. Ben erg benieuwd hoe dit gaat bevallen.
  Ik bel je even. Kan ik even horen hoe het allemaal loopt en gaat! In ieder geval leuk om weer te zien dat je verslag weer ‘leeft’ en het is een leuk vooruitzicht voor de ‘thuisblijvers’ om straks je reisverhalen weer te lezen. Daar verheug ik me al op.

  • hoi Petra,

   bedankt voor je berichtje 🙂 Ja ik ben nu druk bezig om de nieuwe onderdelen te monteren, daarna wil ik zo snel mogelijk weg, als het even kan wil ik volgende week op de fiets zitten!

   groeten, Jeroen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *