Fietsvakantie simulatie

Hoi!

de afgelopen dagen heb ik dagelijks (gemiddeld) 80 km gefietst om zo te kijken hoe mijn lichaam (vooral de benen / knieën) hier op reageert. Ik werd begin dit jaar namelijk geplaagd door een pijntje in mijn linker been net onder de knie.

Het lijkt er op nadat de eerste vier dagen er op zitten dat hoe meer ik fiets, hoe minder klachten ik heb. Tenminste, zolang ik regelmatig niet al te extreme afstanden fiets. De eerste twee dagen voelde ik af en toe in de linker knie een “stijf” gevoel wat na strekken tijdelijk verdween. Na enkele herhalingen verdween het dan volledig voor die dag. Na twee dagen is dit volledig verdwenen en de laatste twee dagen heb ik helemaal niets meer gevoeld, geen stijfheid of subtiele irritaties, helemaal niets.

Ik wil proberen totaal vijfhonderd kilometer te fietsen deze week en ik denk dat dit gaat lukken zonder problemen. Voor mij is dit dan een teken dat mijn lichaam wel ready-to-go is voor de fietstocht naar Scandinavië.

Gistermiddag brak overigens terwijl ik rustig fietste mijn fietsketting. Gevolg was dat mijn kettingbuis door de ketting de achterderailleur in is getrokken waardoor de aandrijving spontaan blokkeerde. Afgezien dat een onbelangrijk stuk van de derailleur is verbogen is er verder geen schade. Gelukkig was er een primitieve fietsenmaker in Twist (Duitsland) die met een drevel en aambeeld de kapotte schakel er uit gehamerd heeft. Hij had wel een pons maar ondanks dat ik hier om vroeg moest het blijkbaar op deze merkwaardige manier gedaan worden. Daarna is er een snelschakel in geplaatst en kon ik zelf de ketting terugplaatsen. Daarna kon ik gelukkig weer naar huis fietsen.

Bij deze enkele foto’s die ik de afgelopen dagen heb gemaakt. De laatste foto’s zijn genomen in twee veengebieden in Duitsland, namelijk het Rühler Moor en het Dalum-Wietmarscher Moor.

2 thoughts on “Fietsvakantie simulatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *