Ligfiets opstapdag Assen

Gisteren ben ik naar Assen gefietst om de ligfiets opstapdag te bezoeken samen met mijn vader en een vriend. Het was tamelijk koud buiten en er stond een aardige wind. Daardoor vond ik de heenweg niet erg interessant, maar wel een goede training natuurlijk.

Toen ik arriveerde heb ik eerst even bij de Nazca stand met de Nazca mensen gepraat want mijn vader zocht nog een nieuw stuur voor op zijn Nazca Explorer. Daarna ben ik naar de Challenge stand gelopen waar ik mijn oude wiel bij Gerrit Tempelman heb ingeleverd (inmiddels zit het nieuwe wiel in de fiets met de fraaie SON 28 naaf). Ik kreeg van Paul maar liefst twee nieuwe ketting-geleide-tandwielen. Mijn huidige tandwiel is namelijk vrij lawaaiig en deze tandwielen moeten een stuk stiller zijn. Ik ga dit binnenkort flink testen, in ieder geval een heel nette service van Challenge.

Uiteindelijk heb ik een Sinner Mango, Challenge Fujin met onderstuur, Challenge trike en Challenge Hurricane getest. Eigenlijk vond ik alleen de Hurricane echt een fijn fietsje, lekker vlot en stabiel. De Fujin kon ik niet goed beoordelen omdat er een in mijn beleving irritant onrustig onderstuur op zat. De Mango was wel een leuke fiets maar in de bocht vind ik een tweewieler prettiger / sneller. Ook is het in – en uitstappen in een velomobiel vrij bewerkelijk, maar desalniettemin blijf ik wel geïnteresseerd in een velomobiel vanwege de hogere topsnelheid en bij veel wind en lagere temperaturen is het wel duidelijk comfortabeler. (warmer)

Na afloop nog even gegeten en koffie gedronken waarna ik weer naar huis ben gefietst. Dit keer had ik wind mee en de zon scheen dus het was een fijne terugreis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *