Paastreffen

Hoi,

toen ik afgelopen vrijdag wakker werd om 9:00 uur bleek dat het weer beter dan voorspeld was. Daarom besloot ik niet het eerste stuk met de trein richting de Harskamperdennen te reizen, maar om gewoon te beginnen met fietsen. De zon scheen en de lucht was blauw.

Het eerste stuk door Emmen was irritant druk waardoor het vrij lang duurde voordat ik het centrum uit was. Daarna werd het lekker rustig want ik had de vorige avond een auto luwe route gemaakt. Dit bleek een erg fraaie route te zijn die o.a. over de Holterberg ging.

Ik kon tijdens het klimmen nog gemakkelijk twee jonge wielrenners bijhouden en de ligfiets blijkt erg rustig en comfortabel te wille afdalen. Tot nu toe bevalt het klimmen op een ligfiets mij veel beter dan op de bukfiets want je hebt niet zo het idee dat je met veel inspanning aan je stuur zit te trekken / leunen. Je ligt gewoon in je stoel en je trapt met hoge cadans en dat is alles. Het voelt een stuk minder krampachtig aan.

Omdat het fietsen sneller ging dan verwacht, heb ik besloten tot het eindpunt door te fietsen. Rond 19:00 uur arriveerde ik op de camping. Hier heb ik eerst wat mensen begroet en daarna heb ik de tent opgezet bij een groepje mensen die ook uit het Noorden van het land kwamen.

Zaterdag was het niet zulk aangenaam weer en ben ik naar Nijmegen gefietst. ’s Avonds heb ik pasta gegeten op de camping met de andere ligfietsers.

Zondag hebben we een puzzeltocht gereden waarbij ik de navigator was omdat ik de waypoints vooraf in mijn GPS apparaat had gezet. Het was zonnig weer en het was een fraaie omgeving. De tocht was geslaagd, we hebben nog koffie met gebak geconsumeerd onderweg. ’s Avonds hebben we gebarbecued, het smaakte erg goed. De eerste twee nachten sliep ik matig, de derde nacht heb ik heel goed geslapen.

Maandag ben ik samen met een velomobiel-rijder tot Amersfoort teruggefietst waarna ik op de trein ben gestapt. Ik moest nog naar een verjaardag in Almelo en het was toch regenachtig weer en ik was ook aardig moe.

Het was een geslaagd paasweekend en ik heb totaal 330 kilometers gefietst. Ook heb ik mijn kampeeruitrusting goed kunnen testen: deze voldoet goed hoewel de PHDesigns slaapzak een flinke “bug” heeft: de rits werkt zich zeer regelmatig vast in de stof aan de binnenzijde van de slaapzak. Zelfs als je je vinger voor de rits houdt om de stof opzij te drukken werkt hij zich nog in de slaapzak. Dat valt dus behoorlijk tegen van een dure slaapzak van een bekend outdoor merk. Mijn oude slaapzakken die 4 tot 5 keer goedkoper waren hadden dit probleem niet…

2 thoughts on “Paastreffen

  1. hoi Gerrit,

    ja de prijs zegt helaas niet altijd iets over de kwaliteit van het produkt 🙁 Maar hij was gelukkig wel warm…

    Fraaie fiets trouwens, die blauwe Mango 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *