Camping spullen upgrade

Hoi,

vandaag ontving ik mijn Terra Nova Solar Competition 1 tent. Ik had hem in de UK besteld en de tent is binnen een week geleverd, heel netjes dus.

Ik heb de tent in mijn woonkamer opgezet en mijn eerste indruk is positief. Hij is wel kleiner dan ik had verwacht, zo is bij nameten de binnentent lengte 210 cm i.p.v. de door Terra Nova opgegeven 220 cm. De breedte klopt wel. Hij is ook vrij hoog dus dat is ook prettig als je zo lang bent als mij. (1.96 m) Als ik languit lig, dan raak ik met mijn voeten en mijn hoofd de binnentent. Wel lijkt het er op dat de binnentent bij het hoofd met een eigen upgrade eenvoudig tegen de binnentent te bevestigen is waardoor het hoofd vrij is. Verder lijkt mij het geen bezwaar, als ik op mijn zij lig raak ik niets.

De tent weegt volgens de fabrikant 1050 gram, ik heb hem nagewogen en hij weegt 1067 gram. Dat vind ik heel netjes, ik had uit reviews begrepen dat hij rond de 1100 gram zou wegen. Ik ben hier dus erg blij mee. Overigens verwacht ik niet veel van de erg dunne haringen, maar daarvan was ik reeds op de hoogte.

Ik denk dat ik met deze tent aardig tegen de grens zit m.b.t. levensduur / degelijkheid en leefruimte, voor een 3 seizoenentent met binnentent.

Mijn oude tent (Vaude Hogan Ultralight) woog 1817 gram, dus met deze upgrade bespaar ik maar liefst 750 gram! Ook is het pakvolume wat lager.

Binnenkort zal ik wat foto’s van de Terra Nova posten 🙂

Verder heb ik helaas nog steeds niet de juiste voornaaf, ik hoop heel erg dat ik deze nog ontvang, want deze weegt maar liefst 110 gram minder.

Verder heb ik in de UK ook nog een PHDesigns lichtgewicht slaapzak besteld, deze hoop ik ook binnenkort te ontvangen (wordt in UK op bestelling gemaakt). Deze gaat 762 gram wegen volgens de fabrikant en hij heeft een “comfort rating” van 0 graden Celsius. Hij heeft een lange rits. Ook hiermee bespaar ik minimaal 700 gram en ook veel pakvolume. En ik heb sinds kort ook een nieuw slaapmatje, de  Cascade Designs Neoair All Season (large). Ook hiermee bespaar ik zo’n 700 gram, en ook veel pakvolume. En hij heeft een erg hoge R-waarde wat ik direct merkte bij het testen: het voelt instant warm aan 🙂

Gezamenlijk is dit goed voor een gewichtsbesparing van ruim 2 kg. Ik wil ook lichtgewicht kleding mee en ik verwacht hier ook minimaal 2 kg mee te besparen. En de nieuwe tassen wegen ook veel minder. En daarna wil ik nog op de kleine artikelen gaan besparen. Voorgaande jaren ging ik met 20 a 22 kg op pad, het streven is om dit jaar met maximaal 10 kg op pad te gaan. (exclusief eten, water en fiets)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *