Emmen – Oosterhesselen

Hoi, gistermiddag even naar Oosterhesselen gefietst. Onderweg bij Sleen bleek de weg afgesloten te zijn vanwege een wielrenwedstrijd. De man in het oranje vestje zei dat ik het parcours wel op kon want op dit stuk reed men alleen maar uit.

Er zaten zo’n 3 wielrenners voor mij die ik zonder moeite bij kon halen. Er stond een flinke tegenwind en het was op het open veld. Toen ik zo’n 15 meter achter de achterste wielrenner zat kreeg hij door dat er een ligfietser naderde. Ik wou ze inhalen maar blijkbaar gingen ze ook versnellen en onze snelheid bleef op ruwweg 30 km/uur steken. Ik had helaas onvoldoende vermogen om ze in te halen…

Dit was de eerste ontmoeting met wielrenners die dezelfde richting als mij opfietsten. (kom ze wel vaker tegen maar dan komen ze van tegengestelde richting). Maar het was een leuke ervaring, nog een beetje meer trainen en dan haal ik ze wel in.

Op de terugweg met wind in de rug stond er regelmatig een snelheid van 35 a 40 km/uur op de teller. Het wordt steeds makkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *