fiets en wandelbeurs

Hoi,

gisteren zat ik om 7:34 uur al in de trein op weg naar de Fiets en Wandelbeurs in Amsterdam RAI waar ik samen met een kameraad heen zou gaan. Ondanks het pret-rooster van NS presteerde NS het om 1 minuut voor vertrek op station Zwolle de trein 13 minuten te laten vertragen. Daarom liep ik mijn aansluiting mis maar gelukkig wachtte mijn kameraad even en had ik toch nog een goede aansluiting.

Het was zoals gewoonlijk druk op de beurs met veel oudjes. Eerst even wat buitenbanden bekeken, daarna naar het ligfietseiland. Daar stond bij de Challenge stand de Noordkaapfujin, dit is een vrij snelle en lichtgewicht lage racer / toerfiets die o.a. naar de Noordkaap is geweest. Even met de eigenaar gepraat en de fiets uitgebreid bekeken, het was tenslotte een erg fraaie fiets die ook aardig geupgraded / gecustomized is. Ik heb nog enkele praktische tips van de eigenaar gekregen.

Daarna heb ik nog even met de eigenaar van Challenge Bikes gesproken, dit was ook een aardig persoon en ik heb maar direct van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat vragen te stellen over o.a. het instellen van de zithoek van het zitje. (er wordt geen handleiding bij de fiets geleverd en de veer / kantel constructie maakte een ingewikkelde indruk op mij; achteraf stelt het niets voor om de zithoek in de stellen). Wat mij ook aan dit ontwerp bevalt is dat je 3 vaste posities hebt om het zitje op in te stellen, dus geen geklooi met instelbare spanners.

Daarnaast heb ik het nog even over de anders dan opgegeven XT achternaaf gehad, het blijkt dat deze montage geen vergissing was maar (als ik het goed heb begrepen) zou de door mij bestelde SRAM x.9 naaf een nieuw model zijn en er was hier nog te weinig ervaring mee om hem op de fietsen te monteren en daarom is de “betrouwbare” XT naaf gemomteerd. Bij Challenge was men blijkbaar niet op de hoogte van de slechte reputatie van de (recente) XT naven. Dat verbaaste mij wel maar zo te zien doet men bij Challenge niet moeilijk over service dus ik ga gewoon verder fietsen met deze XT naaf en ik zie wel wanneer de eerste problemen zich voordoen. Ik ga hem denk ik nog wel een keer openschroeven om te kijken of er wel voldoende vet in zit en om te zien of die balletjes in de lagers echt zo klein zijn.

Daarna zijn we naar de lezing van Frank van Rijn gegaan. Dit was zoals altijd erg leuk, veel droge humor en een goed verhaal met veel mooie foto’s. Na deze lezing heb ik nog enkele GPS apparaten bekeken en daarna hebben we nog een stukje van de lezing van m-gineering bijgewoond waar ik ook weer wat heb bijgeleerd.

Na afloop weer terug naar Emmen en zowaar zonder vertragingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *