Valpartij in Duitsland

Hoi,

afgelopen donderdag ben ik naar Haren (Duitsland) gefietst. Ik fietste langs een vrij doorgaande weg waar een fietspad naast lag. Toen ik door het dorpje Erika reed, moest ik een zijweg oversteken en deze zijweg kwam uit op de naast mij gelegen hoofdweg.

Toen ik met het oversteken van deze zijweg begon, kwam er een automobiel aangereden met lage snelheid. De automobilist had, zoals veel automobilisten, zijn hoofd er niet goed bij en hij keek alleen naar rechts, dus niet naar mij. (links) Ik zat vastgeklikt aan mijn pedalen en omdat ik al snel doorhad dat deze man uberhaupt niet naar links keek, heb ik mijn snelheid direct naar zo’n 5 km/h geminderd. Hoewel het daarna voor mijn gevoel nog vrij lang duurde voordat ik vlak tegen zijn auto zat, zag de bestuurder mij nog steeds niet. Het was overigens een 30 km zone die erg overzichtelijk was en ik had voorrang. Dus ik viel vlak naast zijn automobiel op de grond omdat ik nog vastgeklikt zat. Hij stond toen even later naast mij maar hielp mij niet even overeind o.i.d. Omdat ik met mijn benen en fiets ook een stukje over de hoofdstraat lag heb ik hem gezegd even vlot het naderende verkeer te waarschuwen.

Ik heb zijn adresgegevens gevraagd en hij vertelde dat hij haast had om zijn vrouw op te halen en mij niet had gezien. Hij bood zijn excuses aan maar was niet erg behulpzaam. Ook had hij geen aandacht voor het opmaken van de schade; blijkbaar is een fiets niet zo’n belangwekkend voorwerp en zal per definitie wel weinig kosten. De fiets had overigens afgezien van een quik-releas as uiteinde met krassen verder geen schade. Na afloop toen de man vertrokken was zag ik dat mijn linkerschoen wel beschadigd was, namelijk het sluitmechanisme. Dus ik ben naar de politie in Haren gefietst waar ik heel erg vriendelijk ben geholpen. De agent heeft contact opgenomen met de vrouw van de automobilist en ik heb het telefoonnummer gekregen van de automobilist. Daarna wou de agent nog even mijn ligfiets bekijken. Ik vertelde over mijn vakantieplannen en hij vroeg of ik hem nog een kaartje ging sturen als ik de op de Noordkaap was gearriveerd. Dat heb ik hem beloofd 🙂

Daarna heb ik mij op koffie met gebak getrakteerd in het centrum van Haren waarna ik weer terug naar Nederland ben gefietst. De terugweg was een mooi stuk fietsen met mooie blauwe lucht en het was erg rustig op de wegen. Na afloop stond er 64 kilometer op de teller.

 zijstraat waar auto hoofdstraat naderde. Ik kwam van links. Boven het voorrangsbord zie je nog een fietsje staan met twee pijltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *