supertocht Scandinavie

Hoi!

zoals ik al eerder had geschreven is het plan om komend voorjaar en zomer een rondreis door Nederland, Duitsland en Scandinavie te gaan maken. Het is al weer drie jaar geleden dat ik voor het laatst in Zweden en Noorwegen ben geweest. Dit jaar wil ik dat indien mogelijk per ligfiets gaan doen. Het is nog even afwachten hoe het met mijn ietwat gevoelige knieën gaat en of ik zo snel voldoende ligfietsconditie op kan bouwen, maar als dat allemaal goed gaat dan wordt dit mijn eerste ligfietsvakantie 🙂

De komende maanden ga ik mij focussen op het op peil brengen van mijn lichamelijke en mentale conditie en het selecteren van een lichtgewicht uitrusting. Zo valt er veel volume – en gewichtsbesparing te winnen met mijn slaapspullen: zo’n 3 kilogrammen. Ook ga ik al mijn kleding kritisch selecteren op gewicht en functionaliteit. Ik ga alle kledinglabels er uit knippen, koortjes inkorten, zoveel mogelijk loos materiaal uitboren en verwijderen. Ik hoop zo veel gewicht te kunnen besparen. Ook ben ik alvast begonnen met hardlopen (naast fietstraining) om zodoende met een zo laag mogelijk lichaamsgewicht op pad te kunnen gaan.

Dit jaar wil ik dus naar o.a. Grense Jakobselv en de Noordkaap en dit keer niet alleen heen maar ook terug. De bedoeling is dat de tocht in ieder geval meer dan 5000 kilometers gaat worden. (mijn grootste gefietste afstand tot nu toe) Ik heb er in ieder geval extreem veel zin in! Het is erg leuk om naar zo’n uitdaging toe te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *