Ligfiets opgehaald

Hoi!

afgelopen woensdag werd ik onverwachts door de ligfietsdealer opgebeld met de mededeling dat de fiets al was afgeleverd door Challenge! Ik was heel verbaasd want ik had verwacht dat de fiets zoals afgesproken begin januari / halverwege januari zou worden afgeleverd. Nu is hij dus in twee weken geleverd zodat ik hem nog voor de kerst in ontvangst kon nemen 🙂

Donderdagmiddag ben ik maar direct naar Dronten gereisd per trein en bus om de fiets op te halen. Op de terugweg ben ik eerst van Dronten naar Kampen gefietst omdat in Dronten geen treinstation is. Het motregende, het was donker en ik fietste naast een behoorlijk drukke autoweg. Door de koplampen van de auot’s was het onverlichte fietspad niet erg goed zichtbaar dus ik vond die 17 kilometer fietsen van Dronten naar Kampen toch wat vermoeiend, ook omdat ik de fiets nog niet goed kende. Iedere keer als ik een klein geluidje hoorde, stapte ik even af voor inspectie.

Eenmaal in Kampen begon ik mij meer op mijn gemak te voelen op de nieuwe fiets. Ik heb de fiets in de trein getild en ben naar Zwolle gereisd waar ik over ben gestapt op de trein naar Emmen. Ligfiets in de trein vervoeren gaat goed zolang de treinruimte niet vol zit met mensen…

Door het slechte weer heb ik nog niet veel gefiets, alleen gistermiddag even toen de zon scheen. Mijn eerste indruk is dat de fiets erg comfortabel en snel is!

3 thoughts on “Ligfiets opgehaald

 1. Hoi Jeroen,

  Ik heb op het ligfietsforum al gereageerd op je mooie nieuwe fiets. Gefeliciteerd.

  Zelf rijd ik op een Carbon Thys Rowingbike 209, een Rans’ Stratus XP en een Optima Rhino Trike.
  Over de Roeifiets houd ik ook een weblog bij.

  Misschien komen we elkaar nog eens ergens tegen.

  Groeten, Wim

 2. @Matthijs: Dank je! Met het plezier komt het wel goed denk ik, gisteren de Appelflappentocht gefietst wat erg geslaagd was, inclusief heen – en terugfietsen 80 km, vandaag kwam het zonnetje tevoorschijn en ik kon het niet laten toch even op mijn racemonster te stappen, dus ook 50 km gefietst 🙂

  @Wim: Hoi dank je! Die roeifiets is wel heel bijzonder, klinkt in ieder geval interessant. Je hebt wel een aardige collectie exotische fietsen zie ik 🙂

  Fraai weblog zie ik; ik ga hem binnenkort eens rustig doorlezen.

  Ja lijkt me interessant je eens te ontmoeten, vooral op de roeifiets. Ik wil in ieder geval deelnemen aan het paastreffen en ik wil proberen ten minste enkele toertochten komend jaar te gaan fietsen want de Appelflappentocht is mij erg goed bevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *