Ligfiets besteld

na lang wikken en wegen heb ik vandaag officieel de ligfiets besteld! Het is de Challenge Furai-26 geworden, dus met de grotere 26 inch wielen. Dit past beter bij mijn grote lichaamslengte en ik heb dan veel meer bandenkeuze.

Ik heb ook gelijk maar de SON 28 naafdynamo erbij genomen en ik wil er de SON Edelux koplamp op monteren omdat ik dit een erg fraai uitgevoerde koplamp vind. De fiets krijgt de SRAM X.9 versnellinsgroep, nieuw voor mij, en Avid BB7 mechanische schijfremmen, ook nieuw voor mij. Ik heb voor de neutrale kleur black satin gekozen omdat ik bang ben dat mooie kleurtjes sneller gaan vervelen.

Volgens Gerrit Tempelman zou de fiets rond begin januari geleverd worden, dus ik hoop dat dat gaat lukken want dan kan ik direct mijn ligfietsconditie op peil brengen, het plan is (als alles goed gaat) om komend voorjaar met de ligfiets op vakantie te gaan!

4 thoughts on “Ligfiets besteld

 1. Ik heb 2 mnd geleden ook een
  Furai gekocht.
  24 inch(ik ben maar 1m.75)
  Dit is mijn beste ligfiets tot
  nu toe.
  Ik heb hiervoor zowel lage racers als hogere fietsen gehad,maar deze fiets is voor mij het ultieme compromis.
  Niet te laag en niet te hoog.
  En zeer snel!
  Je gaat er geen spijt van krijgen.

 2. Hey Jeroen,

  Wachten duurt vast lang 😉 mooie ligfiets heb je uitgekozen! Ik ben ook erg benieuwd naar de SRAM groep en de mechanische schijfremmen. Ga je de SON Edelux overzetten van je santos of koop je nog zo’n masterbeam? Anyways; als je hem hebt moeten we er maar eens een lang weekend mee gaan fietsen; huur ik d’r wel ÊÊn 😉

  Groeten!

 3. Hej Matthijs!

  ja, de 1e week ging het wachten nog wel, maar nu begint het toch lastig te worden 😉

  Nee ik koop er denk ik nog een Edelux bij, ja ik weet het is allemaal idioot duur maargoed de Edelux vind ik kwa desing echt de mooiste koplamp die ik ken, en de lichtkleur bevalt mij ook goed (niet irritant blauw, dus goede contrasten). Dus het wordt wel weer een masterbeam 🙂

  Goed plan, laten we van het voorjaar weer eens een tochtje daar maken, beviel vorige keer uitstekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *