Hoi! Gisteren ben ik op bezoek geweest bij Tempelman Ligfietsen in Dronten. Het was fraai fietsweer: koude en hagel en regen en rukwinden 🙂

Ik heb twee uur lang verschillende ligfietsen (Challenge Seiran 26, Challenge Furai 24, Nazca Gaucho 26 en Nazca Pioneer met onderstuur) getest. De Furai viel direct op in vlotheid en zeer aangename zit. Gerrit Tempelman is vrij lang met mij bezig geweest, meerdere keren moest het Large zitje op een ander frame geschroefd worden, moest de kettinglengte aangepast worden, remmen anders gezet, etc.

Het was toch wel duidelijk dat de Furai voor mij het fijnste is, hoewel de Nazca Gaucho ook erg aangenaam aanvoelde. Na het testen heb ik nog 1 a 1,5 uur op de Furai rondgefietst in Dronten waarna ik weer naar huis ben gegaan. Flevoland is weer eens een heel andere omgeving, en er stond erg veel wind.

2 thoughts on “

  1. Hallo Jeroen,

    Je hebt niet gekozen voor de pioneer. Mag ik weten waarom dat is? Ik heb zelf een pioneer en ben nieuwsgierig naar je vergelijkend warenonderzoek.

  2. hoi,

    ik had je berichtje even over het hoofd gezien, maar bij deze nog even een reactie: ik heb ook op de Nazca Pioneer gefietst en ik deze fiets, net als de Nazca Gaucho zeker een mooie fiets.

    Ik had toch wel veel moeite om tussen de Gaucho en Furai te kiezen. De Pioneer heb ik niet echt overwogen omdat de Gaucho een recenter model is en met aluminium schetsplaten is uitgevoerd. Als ik het goed begrijp zou de Gaucho hierdoor wat makkelijker te demonteren zijn.

    De Gaucho (en misschien de Pioneer ook) was naar mijn mening rustiger en duidelijk nog comfortabeler dan de Furai. Echter was de Furai de enige ligfiets van de mid / hoge modellen die ik heb getest, waarvan ik direct bij het liggen in het zitje het gevoel had dat deze fiets mij heel goed past. Na een paar testrondjes om te vergelijken tussen de Gaucho en de Furai heb ik toch voor iets minder comfort (maar nog steeds is de Furai heel comfortabel hoor) en iets meer een gevoel van snelheid gekozen. Vermoedelijk heeft o.a. ook het stijve aluminium frame bijgedragen aan dit gevoel van snelheid. (mijn bukfiets is ook van alu)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *