Herstel en volgende reis

Ik ben nu al weer vier dagen terug in Nederland en gelukkig geneest de vervelende wond op mijn handpalm nu aardig goed. Gisteren tijdens het fietsen kon ik weer redelijk goed het stuur vastpakken dus er zit progressie in.

Verder is het zeer waarschijnlijk dat ik volgend voorjaar weer op fietsvakantie ga. Omdat twee jaar terug Finland en Lapland erg goed zijn bevallen wil ik daar nog een keer heen. Omdat ik al vrij vaak (vier keer) min of meer dezelfde route Noord-Duitsland / Denemarken heb gefietst (waarbij ik overigens nog niet heel Denemarken heb verkend, zo ken ik bijv. de Deense Westkust nog niet) overweeg ik voor de verandering om via de Duitse kust naar Oost Duitsland te fietsen langs de Balstische Zee en dan eventueel het eiland Rügen te bezoeken. Daarna door de Baltische Staten en dan per boot oversteken naar Heslinki in Finland. Helsinki is een stad die op mijn verlanglijstje staat om nog eens te bezoeken. Daarna wil ik het merengebied in Zuid Oost Finland bezoeken omdat ik vorige keer wat meer in Zuid West en Midden Finland ben geweest.

Verder wil ik waarschijnlijk dit keer het oostelijke gedeelte van Fins Lapland bezoeken (bijv. Inari en het Inarimeer) en daarna via de Noorse kust al dan niet nogmaals de Noordkaap bezoeken. Verder wil ik ook ooit nog eens Zweeds Lapland en de Kebnekaise bezoeken, evenals de Zweedse Hoge Kust.

3 thoughts on “Herstel en volgende reis

 1. Hey Jeroen! Goed te horen dat je weer veilig en gezond in Nederland bent!! Ik ben zelf van het Weekend in Hamburg geweest, collegas bezoeken. Jammer dat je niet tot naar Spanje gefietst bent… Maar ik ben erg benieuwd op jou volgende fietsrijs 🙂
  Groetjes!
  Lis

 2. Hoi Lis,

  bedankt voor je berichtje. Ik denk dat ik Spanje in de toekomst nog wel een keer bezoek, aangezien ik nog steeds een keer naar Marokko wil.
  Inmiddels heb ik wat extra ervaring opgedaan met Frankrijk.
  Ja ik ben zelf ook wel benieuwd naar het volgende avontuur 🙂

 3. O ja, misschien neem ik Hamburg ook wel een keer op in de route want ik ben er alleen nog maar met de trein door gegaan en vanuit de trein lijkt het mij een mooie stad. (ik vind het water bij het stadscentrum er wel mooi uitzien)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *