Esch sur Alzette

Gistermiddag ben ik in Esch sur Alzette gearriveerd. Eerst heb ik Luxemburg stad nog even bezocht en na wat verkeerd fietsen ben ik via een rivier in zuidelijke richting naar Esch sur Alzette gefietst.

De camping blijkt lekker rustig te zijn en ik neem hier een rustdag om een nichtje te bezoeken en om mijn kleren te wassen die na acht dagen niet zo fris meer zijn.

Vanochtend heb ik koffie met mijn nichtje hier in het centrum gedronken. Het valt mij op dat nu ik in het zuidelijke gedeelte van Luxemburg zit, alles wat rommeliger / armoediger aandoet. En men spreekt in deze plaats bijna alleen maar Frans. Dit zou o.a. te maken hebben met de immigranten / mijnbouw. Je ziet hier ook veel immigranten. (Afrikanen, Portugezen, etc.) De mensen zijn wel vriendelijk, alleen lastig dat ik geen Frans spreek.

Bij deze weer wat foto’s:

7 thoughts on “Esch sur Alzette

 1. Hallo Jeroen,

  lekker aan fietsen zie ik. Leuk trouwens ook dat je via Bing de route bijhoudt. Veel plezier nog met de tocht en geniet nog even dit weekend in Luxemburg.

  Wat is trouwens het volgende reisdoel na Luxemburg?

  Groeten,

  Berny

 2. Nog even een (overbodige) aanvulling:

  De tijds- en datumaanduiding is wel een beetje vaag vind ik op deze site. De route via Bing is geplaatst op 22 augustus 2013. Wel knap dat je vanuit de toekomst een item kunt plaatsen op je blog.

  Groeten,

  Berny

 3. Hoi Berny,

  de tijdsaanduiding is inderdaad in de toekomst zodat het kaaartje bovenaan blijft staan. Verder is het huidige plan naar de Vogezen te fietsen.

  groeten, Jeroen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *