Naar Papenburg en Weener

Gisteren was er weer windkracht 5 tot 6 dus besloot ik weer met de wind mee naar Papenburg te fietsen. Ik wilde aanvankelijk met de ligger op pad gaan maar omdat de aandrijving de vorige tocht lawaaiig was inspecteerde ik eerst het tandwiel onder het zitje. Ik vermoedde dat het metaal waar de kettingbuis aan bevestigd zit nog wat verbogen was van een pechgeval enkele weken terug, waardoor de ketting over het metaal liep. Dit bleek niet het geval, maar wel merkte ik op dat de meeste tandjes volledig opgesleten / verdwenen waren. Völlig abgenutzt dus. Ik had nog een reserve tandwiel, dus schroefte ik het versleten exemplaar los, maar deze wilde niet van de as los komen. Omdat het er op leek dat de hele as los moest waardoor evt. het hele zitje er af moet, besloot ik met de bukfiets te gaan.

Afgelopen weekeinde heb de Garmin Oregon 600 (gps apparaat) omgeruild voor een Garmin eTrex 20x omdat de Garmin 600 niet tegen regen bleek te kunnen: het scherm wordt door regendruppels geactiveerd. Toen ik de stad uitfietste begon het te regenen en binnen enkele minuten zaten mijn schoenen vol met regenwater. Omdat het niet warm was koelde ik snel af. Ik fietste langs een pauzehut waar ik even wat stroopwafels consumeerde om daarna weer verder te fietsen. Er viel veel regen. Via Muntendam fietste ik verder naar Winschoten. Hier nam ik opnieuw een korte pauze.

Ik bezocht Oudeschans en reed via een bekende route naar Papenburg. Hier lag een nieuw cruiseschip en de brug waar ik normaal over fiets bij de scheepswerf werd omhoog getild door twee grote hijskranen. Ik nam daarom nu een andere, drukkere route. Na een bezoek aan Papenburg reed ik weer via de Eems naar Weener waar ik op de trein stapte. Hier ontmoette ik een fietser die aan een evenement had deelgenomen waarbij een groep fietsers van Hamburg naar Skagen in Denemarken fietste en weer terug naar Hamburg, in vier dagen, inclusief wildkamperen in shelters. Het was leuk om zijn verhaal te horen en na een uur treinreizen arriveerde ik weer in Groningen. Ondanks de regen en wind was het weer een aangename tocht.

Total distance: 91360 m
Total Time: 08:10:52
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *