Met windkracht vijf naar Lauwersoog

Afgelopen zondag fietste ik naar Lauwersoog. Het was matig weer: onafgebroken regen en windkracht 5. De wind kwam uit het zuidwesten dus had ik het eerste stuk tot Lauwersoog de wind van opzij. Via fraaie fietspaden ving de tocht aan. Ik kocht koekjes in de supermarkt die minder suiker en meer granen zouden bevatten. Dat beviel wel. Ik consumeerde het hele pak in een keer vanaf een nat bankje op het Groninger platteland. Tot mijn verbazing passeerden er nog enkele fietsers.

In Zoutkamp nam ik een koffiepauze en ik was de enige bezoeker. De week er voor, toen het fraai zonnig weer was, was het er druk vertelde de serveerster mij. Mijn geplande route naar Lauwersoog bleek afgesloten door wegwerkzaamheden waardoor ik geforceerd werd een alternatieve route te nemen waardoor ik in een minder bekend stukje terechtkwam wat wel leuk was. Vervolgens fietste ik door het militaire oefenterrein met nep-dorp.

Toen ik de dijk bij Lauwersmeer op reed naar Friesland draaide mijn rij-richting en reed ik recht tegen de wind in. De snelheid daalde met zo’n 10 km/uur. Ik kon nu met moeite tussen de 12 en 14 km/uur rijden. Deze ongeveer 10 kilometers waren pittig door de forse tegenwind. Ik was doorweekt en nam een korte lunchpauze op een hekwerk. Daarna draaide de rij-richting weer zodat ik weer wind in de rug had. Nu kon ik op flink tempo terug naar huis rijden.

Afgezien van de matige weersomstandigheden was het een mooie rit.

Total distance: 114845 m
Total Time: 06:48:31
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *