Naar Papenburg en Weener

Vandaag fietste ik naar Papenburg en Weener. Toen ik Groningen uitfietste was de brug nog steeds open dus kon ik hier niet oversteken en moest ik omfietsen via Woltersum. Dit was een mooi plaatsje waar ik enkele foto’s maakte. In Schildwolde bezocht ik een bakker voor een koffiepauze en vervolgens voer ik via een bekende route richting Duitsland. Bij de Hema in Winschoten nam ik een luchpauze. In dit gebied kwam ik ook nog een velomobiel tegen toen ik een viaduct opfietste. Als ik het goed heb / zeg was het een quattrovelo, een exemplaar met vier wielen. Het zag er erg fraai uit en de fiets ging best snel.

Via een fraai fietstpad reed ik richting Oudeschans. Bij Bellingwolde stak ik de grens over en toen begon het te sneeuwen. Het was natte sneeuw en het vroor aan mijn wenkbrouwen wat i.c.m. de wind koud was. Maar verder ging het prima, afgezien van het afgenomen zicht. Alles kleurde wit en alles zag er fraai uit. Ik kwam af en toe wat wandelaars tegen. Vlak voordat ik de Eems naderde kwam ik een groepje mannen tegen die met een bolderkar vol met drank aan het wandelen waren. Ze vroegen of ik ook een consumptie wilde. Ik reeg een flesje kruidenbitter mee want ik drink geen alcohol tijdens het fietsen.

Na een kort betzoek aan Papenburg reed ik weer over de brug over de Eems waar blauwe knipperlichten te zien waren, er bleek een auto aan de kant te staan met ingedeukte voorkant. Ik vermoed door gladheid. Tot mijn verbazing ging het fietsen prima, ik ervoer geen gladheid, de banden hadden voldoende grip de hele tocht. Zondermeer is de ligfiets denk ik prettiger onder deze omstandigheden: evenwicht kan ik heel goed kouden op de ligger en als je valt dan val je slechts een klein stukje.

Het was alweer wat langer licht en het laatste stukje voer via de Eems omhoog door een sneeuwlandschap naar Weener waar ik een pizza at die erg goed smaakte. Daarna fietste ik door naar het treinstation waar de trein naar Groningen alweer klaarstond. Het was weer een mooie aangename tocht.

Total distance: 91432 m
Total Time: 07:47:21
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *