Met de ligger naar Noordpolderzijl en nieuwe pedalen

Vandaag fietste ik naar Noordpolerzijl. Er waren veel wandelaars op pad, maar ook fietsers, ondanks het miezerige weer. Ik had voor vertrek een setje nieuwe Time Atac pedalen gemonteerd op de ligfiets want de andere klikpedalen zitten op de Raleigh bukfiets en dit systeem bevalt mij al jaren prima: degelijk, onderhoudsvrij en er zit genoeg speling / draaiing in het systeem zodat de knieeen ook niet te veel belast worden.

Het stukje voor Usquert was mooi om door de fietsen. Usquert zelf had ook wel veel sfeer, veel oude woningen en alles nog niet te netjes. Het laatste weggetje naar Noordpolderzijl zat vol met automobielen dus dat was een tegenvaller. Al deze mensen gingen kennelijk wandelen op de dijk of het cafe daar bezoeken. Het cafe bleek vol met mensen te zitten dus besloot ik nog een stukje verder te fietsen en het bezoek uit te stellen tot een rustiger moment. Toen ik weer landinwaarts wilde fietsen was de weg door een flink hekwerk afgesloten en stonden er bordjes “verbonden toegang”. Omdat het meerdere kilometers terugfietsen zou zijn tot de vorige afslag besloot ik de ligfiets over het hek te tillen. Ik kwam regelmatig een bordje met teksten als “verboden toegang” of “strafbaar” tegen, maar gelukkig was het uitgestorven op deze weg.

Kort daarna, met flink lege maag, bereikte ik Warffum waar tot mijn opluchting nog een supermarkt geopend was. Het was er best druk even voor zessen en ik kocht er ongezond zoet eten. Ik fietste de wierde op en nam plaats op het stenen muurtje naast de kerk. Hier at ik 1 pak koeken op, het smaakte uitstekend. Af en toe bewoog er licht waarna een auto die omhoog reed passeerde. Verder was het hier lekker rustig.

Na deze pauze had ik weer voldoende om met snelheden rond de 28 km/uur, ik had nu wind in de rug, naar de stad terug te fietsen. Ik kwam aangenaam weinig auto’s tegen en dit keer reed men best rustig en hield veel afstand. Het was aangenaam stil tot vlak voor de stad. Met aardige snelheid reed ik de Noordzeebrug op die rood verlicht was. Ik passeerde enkele bukfietsers en ging met mooie snelheid weer naar beneden. Vlak voor het eindpunt kreeg ik geen voorrang van een fastfood bezorger, een automobiel, die met hoge snelheid zo te zien totaal niet de zijstraten die hij voorrang moest verlenen zag.

Het was het weer een aangename fietstocht en het ligfietsen bevalt nog steeds uitstekend. Nog zo’n 1200 km en ik passeer met de Challenge Furai ligfiets de 50.000 kilometer.

Total distance: 65295 m
Total Time: 03:56:22
Download

1 thought on “Met de ligger naar Noordpolderzijl en nieuwe pedalen

  1. Het cafe bij de dijk, in the middle of nowhere, heeft blijkbaar bestaansrecht. Toen ik er eerder langsfietste leek het verlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *