Naar Papenburg en Weener

Afgelopen donderdag vertrok ik rond het middaguur voor een tocht van Groningen naar Weener via Papenburg. Nadat ik de stad was uitgefietst reed ik langs het Noord-Willems Kanaal in zuidelijke richting. Bij Stadskanaal kruiste ik het spoor van de STAR lijn. Hier rijdt af en toe een stoomtrein over. Ik besloot bij deze spoorwegovergang even een pauze te houden en nam plaats in de berm. Er was een mooi uitzicht en het was aangenaam warm weer.

Na deze pauze reed ik verder. Een scholier haakte aan en met een snelheid tegen de 30 km/uur kon hij mij een flink stuk bijhouden. Daarna verdween hij uit zicht en reed ik via Rhederbrug de grens over Duitsland in. Inmiddels werd het schemer. Via de bekende route die ik jaren lang met de ligfiets als onderdeel van een rondje Emmen – Papenburg reed fietste ik door Aschendorf naar Papenburg.

In Papenburg bezocht ik een winkel en at ik wat om vervolgens in het donker het laatste stukje langs de Eems omhoog naar Weener te fietsen. In Weener stapte ik op de trein terug naar Groningen. Het was weer een mooie fietstocht.

Total distance: 117504 m
Total Time: 10:05:22
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *